View Full Version : Curiozitatea !
Paranoia
08-06-2008, 03:18 PM
Nu pun in discutie cumpararea unei asemenea masini....... care in principiu e o prostie. >:)
Dar totusi cat consuma???
OvidiuH
08-06-2008, 03:39 PM
http://www.toyota.ro/cars/new_cars/aygo/specs.aspx
Paranoia
08-06-2008, 09:51 PM
AAAA nu nu nu frate!
Consumul > for real!
Ala din oras!
Ala din viata de zi cu zi!
Ala pe bune!
22nst
08-06-2008, 09:56 PM
un topic mai aiurit ca asta nu am vazut... nu inteleg nimic.
sa stii ca nu costa daca pui mai multe litere in post!
Paranoia
08-06-2008, 10:11 PM
Varianta cu cuvinte multe!
> ma refeream la consumul masinii Toyota model Aygo in exploatarea de zi cu zi.
Cifrele consumului difera, dupa cum stim foarte bine, fata de consumul stipulat in carte, foarte mult in functie de o serie de factori:
> de circulatia orasului in care te afli
> de temperatura/anotimp
> de cat de mare ai talpa
> de incarcatura
> in rodaj/ dupa rodaj
> cu Ac/ fara Ac
> un oricare alt motiv la care nu m-am gandit :)
Daca masina ar consuma in conditii normale, cat spun nepotii in cartea tehnica, am fi cu toti niste oameni foarte foarte multumiti. Dar vai, ce surpriza! nu sentampla asa deloc ....... Si unde mai pui ca o masina foarte mica, cu motor foarte mic, nu inseamna ca SI ARE un consum foarte mic.
Citind atatea topicuri cu consumuri ma gandesc ca e de la sine inteles ce vreau sa zic!
Paranoia
08-06-2008, 10:19 PM
Exemplu clasic si pe pielea mea vis a vis de subiect.
Am condus 3 sapt Polo Clasic al unei amice, motor 1,2 (30k km) consum pt oras in carte 6.7%. O foarte frumos merci foarte mult. Numai ca in oras (ct-a) masinuta a mancat 10% fara aer si 12 cu aer. La un stil de condus de bun simt, nici ca un pensionar dar nici ca Schumaker...........
Asa ca nu prea cred eu ca aygo cu motor de 998 cm consuma in oras 5.5%.... foarte frumos pana aici ...... deci cat poate sa consume masinutza asta in toate conditiile de exploatare?
Poftiti, nu va-nghesuiti la postat! :th_salute::thumbsup::th_salute: E loc pentru toata lumea :)
Legionaru'
08-06-2008, 10:57 PM
Ce spune un posesor de pe un alt forum:
"revin cu consumul la aygo m/m.
am facut pina acum aproape 2000 km. consumul l-am calculat la fiecare alimentare, cu plinul facut si regula de 3 simpla.
condus relativ usor si distractie ocazional pe la semafor si in trafic cu cite un kick-down si urcat la 6500 rpm, insa doar ocazional, am avut 6.0%.
condus mai tare, am avut intre 6.2 si 6.5%."
Cumnatul meu are Avensis 1.8 VVT-i ca si mine.
El consum 8.7 -9 , eu 10 - 10,5.
Mers exclusiv urban.
Daca mergi usor poti scoate un consum chiar sub ce da producatorul.
Sper ca raspunsul meu sa se fi ridicat la inaltimea asteptarilor tale.
bebelacus
10-06-2008, 10:35 PM
ha, ha! eu eram cel de pe alt forum. salut Legionaru'!
de curind am condus exclusiv in constanta, doar ziua, trafic din plin si am incercat sa merg batrineste. rezultatul? mi-a consumat tot 6.2%. cred ca am mers atit de usor incit stateam destul de mult pina sa urce in treptele superioare. voi incerca sa ating mai repede o treapta superioara si sa o mentin constant cu apasare constanta a acceleratiei. oricum, voi face asta doar de citeva ori, sa vad ce se poate face, apoi ma voi bucura de ea. cred, totusi, ca si motorul e prea nou, abia 2500km si consumul va mai scadea. in mod sigur va fi mai mic la toamna-iarna, atunci cind se va mai linisti putin circulatia. benzina am bagat doar OMV100. acum folosesc si aerul conditionat, deci s-ar putea sa nu coboare foarte mult. totusi, cred ca se poate obtine 5.5% intr-un trafic mai civilizat, ca afara dar si in constanta. insa efortul e prea mare si nu te mai bucuri deloc de masina. asa ca cine isi ia un aygo, sa se astepte la 6-6.2%, condus normal, adica sa te mai dai si la ea putin, ca doar n-o fi de portelan.
din experienta anterioara, am avut benzina, apoi diesel, apoi benzina, iar diesel, iar benzina si acum diesel pe avensis si aygo cu benzina , mai nou, va pot spune ca scoteam consumuri foarte bune si foarte apropiate de cele declarate. in schimb, la diesel, tot timpul mi-a luat cu un litru mai mult decit ce zic producatorii. si zic eu ca stiu sa conduc si un diesel.
revenind la subiect, aygo mi se pare o alegere buna doar daca ai bani si vrei o masina doar de oras, mai curind ca a 2-a masina. altfel, isi va arata limitele destul de repede si multi ar putea fi dezamagiti. este ideala pt un student sa isi faca de cap in facultate. altfel, e prea scumpa pt ce face.
iar consumul e chiar bun. am avut si un matiz acum vreo 9 ani si imi consuma 7.5-8 in constanta, in conditiile unui trafic mult mai lejer decit acum.
Venom
30-06-2008, 01:47 PM
Consumul variaza in functie de conditiile de trafic si sofer, o asemenea intrebare nu isi are rostul.
Dar exemplific eu: la mers sportiv (schimbat peste 5000 rpm) destul de des, consumul e ~8. La mers normal, ~7. La mers incet, ~6. AC-ul face consumul sa sara cu 1 litru in plus. Asta e consum in Timisoara. In drobeta turnu severin, consumul e mai mic cu un litru % pentru mers normal si mers incet.
Schimbatul la 6500 rpm la cutie MM ... - asta nu cred, la 6500 intra limitarea electronica, si nu cred ca un kickdown va duce masina in limitare.