PDA

View Full Version : Sistem audio Rav4 Executive

maxu
25-01-2007, 03:50 PM
Vine standard cu cd player care mere si cu mp3, si are incorporata magazie de 6 cduri. Taste control pe volan, si 4 difuri + 2 tweetere.
Boxele..... cand le auzi esti f multumit, sunt excelente pt sistem OEM, dar cand ajungi la ele.....
http://img314.imageshack.us/img314/5352/boxa4oc.th.jpg (http://img314.imageshack.us/my.php?image=boxa4oc.jpg)
sunt sub toata critica.

Head unitul are un buit in equalizer care atuunci cand treci peste 2/3 din volum, iti taie automat basul.... putina atentie si o sa observati - si asta doar ca sa poata pune difuzoarele alea naspa pe masina; eu in locul lor nu ma chinuiam si le lasam calumea toate.
Ca sa ma explic - am vrut sa-mi imbunatatesc soundul pe masina, fara a schimba head unitul OEM, si primul pas a fost sa schimb boxele, dar infinity-urile pe care le-am pus sunau mai naspa decat cele OEM.
Am cautat si am sapat, se pot lega amplifuri cu intrari High (semnal de pe boxe) - dar tot va disparea basul cand dai volumul mai tare.
Am gasit o chestie ( si altele asemanatoare dupa) JLCleansweep - la care legi iesirile din boxe ale aparatului, si scoti semnal egalizat si curat in RCA-uri pt statie - acceasi treaba, cand treci cu volumul peste 2/3 pierzi basul.
As putea sa ma duc la un prieten sa-mi scoata iesiri din aparat direct din preamplificare ( ca aia mici nu s-au gandit ca mie mi-a trebui si nu au pus) dar boxele OEM vor pusca.
Deci si prin urmare, ca sa imbunatatesc soundul pe masina, costurile vor fi extrem de mari si nu mai am chef, nu au putut sa ofere si in Ro pachetul JBL ??? www.jbltoyota.com (http://www.jbltoyota.com) - pt info.
Ce am vazut pe un forum din state - aproape toti si-au schimbat headu' OEM.

d-rive
26-01-2007, 09:00 AM
nu stiu cum zici ca esti foarte multumit, eu cand am ascultat pe RAV4 sistemul audio am zis ca nu e adevarat, am zis ca nu japonezii sunt unii dintre cei mai buni din lume la asa ceva, macar in segmentul cosumer daca nu prosumer. Ma asteptam la mai mult.
Sigura solutie este sa scoti acele iesiri numai ca trebuie sa aiba grija sa se lege inainte de chestia aia care iti taie bass-ul, sa nu lucreze pe preamplificare jucaria aia si atunci chiar ca te vad ca iti schimbi HU daca ai pretentii de sunet premium. Pacat de difuzoarele alea Infinity care sunt chiar bunicele.
Succes si m-a enervat si pe mine faza ca Toyota nu iti da voie sa iti configurezi masina, iti iei masina cu echipare de varf dar daca esti atent vezi ca de varf sunt numai niste fasuri... si ce te intereseaza cu adevarat nu aduc nici macar ca optional.

maxu
26-01-2007, 03:59 PM
Pentru un sistem Low cost suna bine spre f bine pana la 2/3 din volum.
A nu se compara cu sist hi fi de la Bmw, Audi, Merc, LEXUS, etc :blush: .

nelu
30-01-2007, 12:19 AM
Stie cineva ce marca este sistemul audio la Rav4-executiv?

maxu
30-01-2007, 09:19 AM
Este produs de Panasonic - Matsushita ( daca bine am scris :P).

LittleM@n
02-03-2007, 03:41 PM
Sa nu te superi, dar cam asta as face si eu, la fel ca cei din state :)
As schimba HU-ul.
Nu de alta, dar asta am si facut.
Cat despre schimbat-ul boxelor, eu dupa ce am pus Infinity-urile pe fata in loc de cele stock, se auzea mult mai bine, si ceva mai tare. Dupa ce am pus si Alpine-ul cred, sa nu vorbesc prostii, dar macar de doua ori tot se auzea mai tare. Boxele vechi (stock) erau pe 4ohmi de 12W parca, nu mai tin minte exact. Cele noi sunt de 35W.
Oricum, toate schimbarile duceau spre bine, in nici un caz spre rau.

maxu
02-03-2007, 11:38 PM
colegu.... pe A4 am avut:
- pioneer 4X50 + 2 statii + 4 boxe infinity + 4 twetere + 3 subwofere...
stiu, dar momentan nu vreau sa mai bag atata intr-o linie audio, basca asta are si mag de 6 cd-uri + citeste mp3.... voiam sa o tin, si am ramas cu ea

LittleM@n
05-03-2007, 12:35 AM
Bine, atunci ar merge daca tii mortis sa se auda mai tare doar amplifurile pe langa boxe :D

Si, de curiozitate, ce faceai cu 3 subwoofere? Unu mai mare nu era de ajuns? Le-ai folosit vreodata, macar 10 minute, la full load?
A, si ce statii erau de tineau 4 boxe cu tweetere, plus trei suburi?

maxu
05-03-2007, 09:04 AM
La sistemul audio de pe rav4 poti monta un sub cu intrari de low sihnal, dar casu din fabrica atunci cand depasesti 2/3 din volum modifica setarile equalizerului, astfel scotand basul, iar la statit tot nu va ajunge bas.... so, investitie degeaba.
Era un sub mic - in polita - si 2 mari in porbagaj :punk: , si da, le-am ascultat mai tot timpul tare, dar n mai mult de 10 min pt ca nu mai auzeam bine - statiile fiind un Crunch clasa D de 1.0000 W, iar pe boxe era un JBL GT70.4 parca.
Fii linistit, la mine e din pasiune, nu pt performante. Iar momentan vreau bull bar si alte alea, iar mai tarziu poate o sa-l schimb cu totul. :blush:

Malina
10-04-2007, 01:06 PM
[quote=maxu;1033]Vine standard cu cd player care mere si cu mp3, si are incorporata magazie de 6 cduri.

Asa arata cd player-ul de pe Rav-ul meu. Are sau nu are magazie de 6 cd-uri?

maxu
10-04-2007, 09:17 PM
Nu imi dau seama - poti sa pui o poza cu toate butoanele, sau sa-mi zici ce model e aparatul ? Vad ca in locasul de sus ii bagi cd-uri, iar in cel de jos dvd-ul cu harta, dar nu vad nicaieri cum ca ar avea si magazie.
Unde am descrisa masina mea e o poza cu aparatul care vine standard la noi, ca sa vezi diferentele.
Ma gandesc ca s-ar putea la tine sa nu ai si magazie incorporata, deoarece ai navigatie care ia ceva din spatiu, dar ..... ori ai montata magazie pe masina, ori poti monta.
Pune o poza cu toate butoanele, sa incercam asa.

Malina
11-04-2007, 10:46 AM
Da, cum voi avea timp voi face o poza mai clara. Eu am facut reclamatie la dealer, deoarece in oferta scria ca masina are magazie pt 6 cd-uri, dar mai mult de 1 cd n-am reusit sa bag. Astept o explicatie de la ei, altfel le-am spus ca le voi face publicitate negativa pe net.

Predator
11-04-2007, 11:23 PM
Daca cumva e magazie acolo, CD-urile se introduc unul dupa altul prin acel singur "slot" disponibil (cel de desupra; celalalt este pentru DVD cu harta).

O poza mai clara si la intreg sistemul ar ajuta :)

alex
11-04-2007, 11:40 PM
Da, si ar trebui sa existe un buton Load. Bagi un CD, apoi apesi pe Load, mai bagi un CD, apoi iara Load si tot asa ...

Malina
12-04-2007, 02:24 PM
Cred ca m-am linistit. Din cauza sistemului de navi, nu exista magazie de cd-uri. Nu-i bai!

maxu
12-04-2007, 05:24 PM
Repet, poti sa-i pui extra daca chiar vrei. Este un topic cu accesorii pt RAV, deschis de bebe, si acolo o sa gasesti magazia si codul ei - pot sa-ti confirme cei de la toyo.

maxu
11-06-2007, 10:17 AM
NU m-am putut abtine :blush: si am pus un mic subwofer la sistemul de fabrica - acum se aude "bine". Completeaza boxele pe partea de bas, exact atat cat trebuie. NU este pus sa urle dupa mine prin oras, este pus sa-mi imbunatateasca sunetul in masina.
Ca idee, nu i-am zis nimik sotiei, iar azu cand am ajns a lucru am intrebat-o.... si, dupa ce mi-am luat corectia de rigoare pentru ca nu i-am zis nimik, mi-a zis ca se mira ea de ce se aude mai tare.... o sa pun poze mai tarziu.

maxu
11-06-2007, 10:27 AM
il puteti vedea aici momentan - http://www.pioneer.de/de/products/archive/TS-WX10LPA/index.html

maxu
11-06-2007, 11:34 AM
Subul, cum se vede - poza e facuta azi dimineatza la repezeala, o sa fac mai incolo altele mai calumea - http://img101.imageshack.us/img101/7609/subrav4ux0.th.jpg (http://img101.imageshack.us/my.php?image=subrav4ux0.jpg).

De asemenea am mai gasit o mufa prinsa in spatele casetofonului, care nu stiu de la ce ete - so, daca stiti .... spuneti, nu tine-ti numai pentru voi - http://img64.imageshack.us/img64/7511/mufanecravii3.th.jpg (http://img64.imageshack.us/my.php?image=mufanecravii3.jpg)

Dr.M
12-06-2007, 10:40 AM
O intrebare pentru Malina : ai si navigatie pe masina, ca vad ca ai sistemul audio/navi la fel ca pe Avensis-ul meu. Merge in Romania, ai harta la ea? Multumesc

maxu
12-06-2007, 02:56 PM
Dr. M. - o sa te rog sa folosesti functia "CAUTARE" si intuitia, si o sa gasesti info pe forum. Ca idee, ia cauta navigatie, poate o sa ai surprize.
De asemenea, o sa te rugam sa postezi doar in legatura cu topicul, o sa fie mai usor de urmarit decat o poveste fara sfarsit.

Veve
26-06-2007, 02:15 AM
@maxu... In .ro singurul model echipat cu JBL este Prius :)... cel putin din cate am vazut. (cu referire la ce-ai zis pe la inceput)