PDA

View Full Version : Senatul Romaniei a anulat taxa auto

razzmatazz
13-05-2008, 07:03 PM
Plenul Senatului a adoptat astazi un proiect de lege initiat de Partidul Democrat Liberal (PD-L) care prevede anularea taxei speciale pentru autoturisme si autovehicule si restituirea sumelor incasate din aceasta taxa auto in termen de 90 de zile de la depunerea solicitarii, sustine Mediafax.
Propunerea legislativa privind modificarea Legii nr. 571/2003 din Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare a fost adoptata cu 45 de voturi "pentru", 6 voturi "impotriva" si o abtinere, in favoarea acestuia votand senatorii PSD, PC si PD-L.
Proiectul legislativ votat de Senat vizeaza modificarea Codului Fiscal si prevede ca Ministerul Economiei si Finantelor sa restituie persoanelor fizice si juridice indreptatite sumele incasate prin taxele speciale pentru autoturisme si autovehicule.
Astfel, in termen de 30 de zile de la data intrarii in vigoare a legii, Ministerul Economiei si Finantelor va elabora si va supune spre adoptare Guvernului normele metodologice de punere in aplicare a prevederilor.
Guvernul a respins initiativa legislativa, motivand ca introducerea taxei speciale a fost efectul eliminarii sistemului de accizare, la care se adauga masurile privind protectia mediului.
Soarta acestui proiect legislativ este la Camera Deputatilor, forul decizional in privinta acestui act normativ.

sursa - automarket

costinst
13-05-2008, 08:14 PM
mmm.... oare asa sa fie?
La cat s-au certat si au dat dintr-una in alta cu UE tare ma mir ca o sa fie asa, dar mai stii?
Nu strica nicioadta niste banuti in plus...

22nst
13-05-2008, 08:28 PM
bine ar fi sa fie asa dar sincer, nu cred...

OvidiuH
13-05-2008, 09:27 PM
Doamne ajută.

Mario
13-05-2008, 09:50 PM
Proiectul a fost aprobat in SENAT, urmeaza in CAMERA, apoi legea trebuie promulgata de PRESEDINTE.

monk
13-05-2008, 09:54 PM
nu uitati ca suntem in campanie electorala...

Mario
13-05-2008, 09:54 PM
Bineinteles daca nu cumva trebuie sa existe o mediere intre SENAT si CAMERA, ceea ce nu cred.
Sigur se va vota si in CAMERA, doar e campanie electorala, nu?

Mario
13-05-2008, 09:55 PM
@monk: gand la gand....

22nst
13-05-2008, 10:00 PM
Doamne ajuta :)

Inseamna ca eu primesc 2 taxe de prima inamtriculare, nu? Am avut 2 masini si am platit 2 taxe :)
Hehehe... hai ca ma fac cu 1000 euroi :P

Mario
13-05-2008, 10:08 PM
In termen de 90 de zile.... si cine mai stie ca pana atunci nu se va schimba legea..
=))

Mario
13-05-2008, 10:09 PM
si poate iti fac o recalculare si trebuie sa dai mai mult de 1.000 E.

22nst
13-05-2008, 10:17 PM
ce sa imi mai recalculeze... eu am platit 2*480 euro :D si ii vreau

VAdrian
13-05-2008, 10:55 PM
mda, tot felul de siretlicuri ale campaniei electorale.

Nu stiu daca este bine sa se scoata taxa de inmatriculare si sa se scumpeasca carburantii cu 30%, pentru ca fiti siguri ca acea gaura de la buget se va acoperi intr-un fel sau altul.

22nst
13-05-2008, 11:39 PM
scuze de offtopic, dar apropo de campanie... am gasit azi aruncat in curte, o punga portocalie care continea: un pix, un tricou, o bricheta, un odoridant auto + multe pliante :D evident portocalii :P

alex_bassy
14-05-2008, 12:45 AM
Oricum poti inmatricula si acum o masina veche ieftin... dar la bulgari...

basilicum
14-05-2008, 05:03 AM
"In afara Romaniei, si alte state membre au introdus taxa auto, mai mult sau mai putin pe placul Uniunii Europene. In Finlanda, valoarea taxei de prima inmatriculare este egala cu valoare impozabila a masinii, din care se scade suma de 770 de euro. Polonia, tara care a fost condamnata la Curtea Europeana de Justitie pentru ca accizele pe care le-a impus ii discriminau pe cei care doreau sa cumpere masini second-hand din afara tarii, a preschimbat aceasta taxa de prima inmatriculare intr-una ecologica." - sursa - Romania Libera

Sunt sigur ca nu sunt singurul care gandeste asa. Daca as trai in alta tara cu alti politicieni, cu interese oneste si comune cu cel global, probabil ca mi s-ar parea firesc sa avem taxe auto mari, eventual si impozite, ca sa reducem cumva traficul si poluarea ... dar traim intr-o tara in care legea este conceputa pentru a sustine interesele celui care o face.

C_R_Y
14-05-2008, 09:13 AM
Parerea mea e ca nu o sa se renunte la aceasta taxa, poate doar sa-i schimbe denumirea si eventual sa o mai micsoreze putin!

David
14-05-2008, 09:28 AM
ma gandesc deja>:) am de luat 2000 ron inapoi
sa pui xenon ? pe proiectoare si scurta ? :jump:
si imi iau si bandourile alea laterale de se pun la usi ?:grin:

sau trebuie sa ma trezesc ? :blink:

jijiman
14-05-2008, 09:30 AM
S-o micsoreze aiurea! Eu am platit 160 de euro si acum cu noua valoare din taxa de mediu ar fi trebuit sa platesc 210.

VAdrian
14-05-2008, 09:34 AM
Ideea este ca nu cred ca statul va va da banii cash inapoi niciodata. In cel mai bun caz in care legea trece si se aproba, Ministerul Finantelor va face un "barter" cu voi si nu veti mai plati nu's ce impozite.

monk
14-05-2008, 10:34 AM
si eu am platit anul trecut doua taxe de inmatriculare, dar nu cred ca am pastrat chitanta de la prima masina :(. nu se lipesc banii de mine si pace.

referitor la banii cash, eu am luat, doi ani la rand, bani cash de la stat pe motive de regularizarea impozitului. intr-unul din cazuri a fost chiar o suma bunisoara (peste 3 milioane dupa ce am scazut amenzile neplatite).

basilicum
14-05-2008, 02:05 PM
pt simplul fapt ca (cred ca pot spune asta pt ca toti suntem adulti) UE ii strange de OO. si ca bonus - suntem in CAMPANIE ELECTORALAAAAA. nu vedeti ce verde devine tot in jur, cum se asfalteaza strazi pe care le-a uitat si strabunicu ... ti se face greatzaaaa, parca ai manca serbet cu polonicu in loc de linguritza. fi-mi-ar scarba de ei! :shoot:

jijiman
14-05-2008, 02:49 PM
Dupa atatia ani de urmarit politichie, cred ca asta e o manevra electorala care nu va avea finalitate. De ce? Pai taxa a fost anulata de Senat, dar hotararea nu poate intra in vigoare decat dupa ce o va aproba si Camera Deputatilor. Ok. Acuma, treaba asta se poate face dupa alegerile locale. Dupa alegerile locale vor trage matza de coada pana la vacanta parlamentara, iar in toamna cand vor reveni din vacanta sunt algerile parlamentare, deci o sa-i doara in pix de votat astfel de legi ca nu sunt in interesul lor. Doar vorbe goale...:shoot::shoot:

Veve
15-05-2008, 12:51 AM
Daca trece de camera... presedintele o aproba sigur. Trag si eu o fuga rapid pana in germania imi iau cel mai mare si mai non-euro motor :D. Asta pana nu se revine :P