PDA

View Full Version : service-urile nu vor sa lucreze cu ASTRA (intarzie platile) ce e de facut?

ienicer
23-04-2008, 05:31 PM
Salut
Am avut un accident usor (nu din vina mea). Vinovatul are RCA la ASTRA. Insa la cele doua sevice-uri la care am mers (unul fiind de la dealer) mi-au spus ca nu vor sa lucreze cu Astra ca intarzie platile (si stiti ca nu pot
sa-mi iau masina daca service-ul nu primeste banii). NU vreau sa ma duc nici la un service dubios "recomandat" de asigurator. As putea plati eu (asa mi-a zis unul de la service) si apoi sa astept banii de la astra insa nu am nici banii si nici nu vreau sa umblu dupa ei, apoi sa umble serviceul. Masina e straina, noua, nici o sapt nu are si vreau sa o faca la un service de calitate, sa fie ca noua. Ce e de facut?

Am si CASCO la Asirom. E vreo diferenta daca fac pe RCA-ul vinovatului sau pe CASCO meu? Eu as vrea pe RCA vinovat ca ma gandesc ca aia de la Asirom o sa fac si ei fite ca de ce nu fac pe RCA-ul de la ASTRA (si au
dreptate).

Multumesc

cryyy
23-04-2008, 05:40 PM
cei de la casco nu au nici un drept sa faca fitze,este obligatia lor sa iti intocmesca dosar de dauna,in cazul asta ei isi vor recupera dauna de la societatea la care are vinovatul rca,dar tu vei aparea la ei cu daune si la reinoirea politei nu vei putea beneficia de o cotatie buna sau bonusuri sau etc.

DanCld
23-04-2008, 05:53 PM
La Casco apari cu daune numai daca e vina ta, nu daca faci regres. Eu am avut o situatie la fel de delicata la fosta masina cand a trebuit sa apelez la Casco - erau vreo 3,000 euro in joc pe care nu i-as fi vazut altfel de la RCA-ul aluia - si in anul urmator nu am aparut cu nimic pe minus.

monk
23-04-2008, 08:27 PM
confirm, daca ai RCA-ul vinovatului nu iti afecteaza in nici un fel primele de asigurare la Casco. Fa-o pe Casco si e treaba Asirom sa-si recupereze banii de la Astra. In nici un caz nu face reparatia pe RCA, la RCA se lucreaza intotdeauna de mantuiala, pe cele mai ieftine solutii.

ienicer
01-05-2008, 12:18 PM
Multumesc pt raspunsuri. @ monk, am facut cum ai zis tu. E cel mai bine. Ii lasi pe asiguratori sa se inteleaga intre ei decat sa-ti faci tu nervi si sa dai telefoane peste telefoane. Cei de la Asirom -unde am eu casco- au fost f prompti si acum este in service.

FAR EASTERN
22-06-2008, 12:38 AM
1, cam cea mai proasta combinatie de asiguratori.
2, si daca din ce s-a platit pe casco nu se recupereaza integral de la RCA, tot se cheama ca ai folosit polita casco, deci reducere anul urmator NU!

steph
22-06-2008, 02:00 AM
FAR EASTERN. Esti un pic dezinformat. Casco isi recupereaza tot timpul sumele de la RCA. Nu vor cere doar dauna x fac totalul la sfarsit de an si trimit factura. :)

FAR EASTERN
22-06-2008, 11:06 AM
NU sunt dezinformat pentru ca lucrez in domeniu, si va voi explica:
In baza politei despagubirile se fac in concordanta cu normele CSA(Comisia de Supraveghere a Asigurarilor), norme care spun ca
- masina X de vechime Y in starea Z cu kilometri V nu poate sa valoreze mai mult de R.
- bunul avariat trebuie adus in starea de dinainte de eveniment.
Deci rar o sa vezi ca o reparatie de valoare medie, ca sa-i zic asa, cu cateva elemente noi de schimbat sa nu ajunga aproape de valoarea masinii avariate iar de multe ori cea mai buna solutie pentru pagubit e sa i se inlocuiasca piesele avariate cu unele sh. Asta a fost ca un fel de paranteza, aplicabila in mare parte masinilor vechi si celor care-si fac reparatia pe RCA si nu pe casco.
Nu mai zic ca solutiile tehnice difera de la RCA la Casco. Asiguratorii RCA, de cele mai multe ori vor da o piesa la reparat, desi pe Casco ar da-o la inlocuit, si asta in baza normelor RCA, nu din rea-vointa.
Iar in final, dauna reparata pe Casco nu poate fi recuperata integral prin regres asupra Asiguratorului RCA, tocmai din cauza normelor care nu-ti dau posibilitatea sa platesti in aceleasi conditii ca la Casco.
Iar recuperarea nu se face prin emiterea unei facturi, aici esti TU esti complet dezinformat. Se lucreaza pe fiecare dosar in parte, mai intai prin conciliere si mai apoi in Tribunal, judecata nefiind tot timpul favorabila Asiguratorului Casco. :)

steph
22-06-2008, 01:05 PM
Eu am avut 3 evenimente relativ mici din vina altora si tot timpul m-am dus la Casco cu rcaul vinovatului in mana. Nu am avut niciodata probleme.

FAR EASTERN
22-06-2008, 06:53 PM
Pai in majoritatea cazurilor nu sunt probleme, dar asta nu e regula, sa stii.