View Full Version : stergatoare model nou pe corolla ?
David
07-03-2008, 01:32 PM
salut
am si eu o problema - stergatorul soferului
cand am luat masina stergea brici, sper sa nu fost "de vina" revizia de 1000 km ca acum sterge din ce in ce mai prost. pur si simplu lasa dare pe parbriz si sunt zone unde intinde apa, nu sterge .
cu alte cuvinte, a incercat cineva sa schimbe sterqatoarele cu unele tip 'blade', cum sunt astea mai noi ? daca da, cum se scoate stergatorul vechi si ce se intampla cu aparatoarea stergatorului, cea din plastic ? se renunta la ea? sau se pune peste unul model nou ?
daca a schimbat cineva stergatoarele de unde le-a luat ?
zvensen
07-03-2008, 02:13 PM
Nu vreau sa te supar cu post-ul meu, dar asta pare a fi tot din categoria daca nu sunt probleme hai sa cream noi...
Ai incercat sa vezi daca e murdar stergatorul? Sa il cureti eventual...sa vezi daca se aseaza bine pe parbriz, sa verifici daca nu cumva lichidul de parbriz e de vina...
..si nu inteleg la ce te referi cand spui stergatoare model nou...
:respect:
David
07-03-2008, 02:41 PM
nu doresc probleme noi, crede-ma. vreau doar sa ma bucur de masina, ca si tine.
daca poti sa imi spui ceva constructiv, multumesc
ideea e ca am curatat stergatorul m-am uitat la el, este curat. asta e sterge ca naiba, nu am ce sa ii fac, asta dupa 1 luna si 2000 km de functionare a a masinii
stergatoare model nou adica tip blade, dintr-o bucata, cum sunt la majoritatea masinilor noi.
am inteles ca ar exista echivalente cu stegatoarele acestea , model mai nou, oricum nu mai pot merge cu astea.
zorro
07-03-2008, 03:38 PM
Pune stergatoare AERO retrofit (pentru bratele de stergator tip vechi...adica ale noastre) de la Bosch sau valeo (mai bune) sau gasesti ieftine prin metro , selgros...
David
07-03-2008, 04:28 PM
merci zorro
o sa ma duc pe la augsburg sa vad
deci intreb de aero-retrofit, pana acum pe unde intreb corolla E15 inca nu e prin cataloage ....
ce am citit pe net, cele mai bune aero sunt bosch sau valeo
zorro
07-03-2008, 04:44 PM
masori dimensiunile la stergatoarele tale si ceri aero retrofit cu lungimi apropiate.
David
07-03-2008, 05:11 PM
da, asta e singura solutie. peste tot unde sun si spun de corolla, an 2007, model E15, acelasi raspuns : nu e in catalog
David
07-03-2008, 05:50 PM
65 cm - sofer
35 cm - pasager
XofinB
07-03-2008, 08:50 PM
De ce nu te duci in service, la mine ala din dreapta stergea ca naiba, lasa urme etc, si mi l-a aranjat baiatu de la service
LittleM@n
07-03-2008, 09:59 PM
de ce nu mergeti sa va luati alca de la carrefour? :D
sunt ieftine, tin si rezonabil, va luati si ce marime vreti :p...
give it a try ;)
David
09-03-2008, 07:56 PM
pai pana la urma cred ca o sa fac o vizita la carrefor..
sunt apropae convins ca am plecat cu alt stergator de la revizia de 1000, in fine...
din ce am gasit pe net cele mai bune ar fi aerotwin de la bosch, cu sistemul de prindere retrofit, pentru brat cu prindere tip carlig cum e la corolla
dimensiunile sunt in stanga 65cm in drepta 35cm. in toate cataloagele in care m-am uitat si pe unde am sunat nu exista corolla E15 si nici stergator asa mic ca cel din dreapta de 35 cm.
by the way stie cineva cum se scoate stergatorul de pe brat la corolla ?
zvensen
10-03-2008, 10:35 AM
Unde ai facut revizia de 1000? Ca sa ne ferim sau sa ne verificam stergatoarele si/sau altele dupa...
zorro
10-03-2008, 11:03 AM
...
by the way stie cineva cum se scoate stergatorul de pe brat la corolla ?
Nu-i intrebi pe baietii de la service care l-au schimbat ???
Vezi la capatul carligului de la brat este o chestie mica de plastic de care tragi spre exterior si se face loc sa poti scoate stergatorul. Ieri la un gratar am scos stergatorul de la o corolla in 30 secunde si am castigat si un pariu pe chestia asta...
David
10-03-2008, 12:01 PM
merci, incerc asa
David
12-03-2008, 12:41 PM
deci am facut primul upgrade
nu stiu daca mi-a fost ciordit stergatorul de la sofer sau nu>:), nu pot demonstra , ideea e ca le-am schimbat. decat sa comand 2 stergatoare la toyota care m-ar fi costat... :dazed052:, mai bine le-am schimbat cu unele aero. pur si simplu nu stergea cel original, intindea apa...
ideea e ca toyota corolla E15 nu apare inca in nici un catalog de piese. peste tot apare varianta din '02 - E12, deci cam slabut cu piesele de producator... inca :ack:
corolla are stergatoare cu dimensiunea de 650 mm stanga si 350 mm drepta.
am cautat stergatoare bosch aerotwin, care din cate am citit ar fi cele mai bune. exista aerotwin si pentru brat normal ca la corolla - este sistemul retrofit. cea mai apropiata dimensiune, la set este de 650mm/400mm. am luat un set de la ausburg, sperand ca nu incurca cei 25 mm de pe interiorul stergatorului mic. ei bine, incurca, se atingeau in partea de jos. asa ca l-am taitat doar la interior pe cel mic cu aprox.25 mm. este un capacel care se scoate, o protectie de plastic si lamela care se pot taia cu cutterul si 2 armaturi din otel pe care le-am taiat cu un cleste bun. am pus capacelul si zici ca asa era . in exterior nu e problema ca e mai mare cu 2,5 cm, sterge mai mult si nu atinge nimic. poate ca daca stiam ca se incaleca cele 2 stergatoare nu le mai luam dar a durat 5 min sa il scutez si nu imi pare deloc rau.
rezultatul.. ce sa zic sterg belea :coolspeak:, nu am cuvinte
costul setului de aerotwin a fost de 103 ron. am schimbat stergatoarele originale ca nu stergeau bine, desi mi se pare ca sunt destul de bine finisate.
ceva poze , daca vrea cineva codul setului, il am pe cutie il zic altadata, ideea e ca se poate modifica usor stergatorul mic, cine vrea sa il ajut nu e problema.
urmeaza schimbarea becurilor de la faza scurta si lunga, si eliminarea celor 2 greieri pe care i-am descoperit, propun o sectiune cu imbunatarili la corolla
ceva poze :
iubaka
12-03-2008, 06:55 PM
Arata bine. Bravo!
Cred ca te voi urma, pe langa faptul ca sterg bine recunosc in snobismul meu ca arata mai bine. Astea pe avensis parca nu se potrivesc pe masina. Stiu, exagerez.
Scire cumva pe cutie daca se pupa pe avensis? Poti te rog sa te uiti?
Multumesc.
LittleM@n
12-03-2008, 07:29 PM
Io zic sa le masori pe alea de pe avensis, si te duci sa iei care sunt mai apropiate ca si marime; masoara de asemenea si cat ar fi dimensiunea maxima care intra ;)
(de exemplu la Yaris standard sunt: 48/35 si eu am pus 53/45, pentru ca pur si simplu intra :P)
@David: daca puneai stergatoare normale, cel din dreapta il puteai pune pe dos si rezolvai problema incalecarii ;)
Oricum, te-ai descurcat frumos; imi place cum ti-a iesit :)
iubaka
12-03-2008, 07:31 PM
Multumesc Little, am sa-ti urmez sfatul ;)
David
12-03-2008, 09:17 PM
LittleM@n - nu am vrut normale datorita faptului ca nu sunt aero, cele originale au un gen de aripioara de plastic pe ele, cele aero la viteza calca mai bine, datorita profilului aerodinamic - aripioara.
iar cel mic din dreapta ( de ce l-au facut asiaticii asa de mic, ca nu prea mai e pe nici o masina nu inteleg ) are prinderea la jumatatea distantei, daca luam unul clasic si il inversam puteam sa obtin aceeasi distanta. cele normale nu se pot scurta.
am vazut pe net un topic din afara unde un baiat arata cum se poate "taia un stergator aero, fara sa il strici . oricum sunt convins ca in loc de 65/35 ar fi mers varianta de 60/40, care exista.
codul ptr cele cumparate: Bosch Aerotwin Retrofit 3397118911 , A 653 S
pe cutie scrie ca merg la Avensis Verso 2001 ---> si Corolla Verso 2001 --->
iubaka, sunt 99% sigur ca gasesti pentru Avensis, este un program de verificare de la Bosch, mergi la un dealer Bosch sau la Ausburg. avensis este in baza lor de date
tot in gen aero este si valeo , ca sa nu fiu acuzat ca am actiuni la bosch:biggrin:
LittleM@n
12-03-2008, 10:38 PM
David, am schimbat pana acum mai mult de 10 seturi de stergatoare, deci stiu cate ceva despre ele; am incercat si Aerotwin facute si de Bosch si de Valeo, si d-alea ieftine din carrefour...de fiecare data aveam aceeasi problema: la viteza mare ca sa stearga bine trebuie sa ai de la 110-120 in sus, ceea ce vezi foarte rar pe soselele/strazile noastre (iar pe langa asta, cand e ploaie nici nu prea mergi cu viteze asa de mari), in oras stergeau mai slab ca unele clasice; tot la viteza mare, nu am vazut o diferenta asa de considerabila fata de unele clasice, decat ca ajung mai greu inapoi, tocmai datorita aripioarei aleia care ii ingreuneaza miscarea.
Deci din punctul meu de vedere, chiar nu este o chestie asa de fascinanta, decat ca arata mai bine ca cele standard (depinde si de masina). Iar din cadrul celor standard, cum nici o pereche de stergatoare din cate am avut nu a tinut mai mult de 2 ani (fie ele chiar si Bosch Aerotwin), cele mai rentabile tot Alca-urile de la Carrefour mi se par: la 6-8 lei pe bucata, mai nou face cat o paine felita, tin un an de sters bine (pana se duce teflonul), inca unul de sters acceptabil, nu prea se simti la buzunar, si dimensiunile de gen 45 de cm (parca, daca nu alte marimi sigur au) au si prinderea de la mijloc asimetrica, adica ceea ce scriam mai sus: il intorci si ai rezolvat problema lungimii ;)
zvensen
05-07-2010, 04:50 PM
Salut David,
Cum se mai comporta stergatoarele pe care le ai? Le-ai mai schimbat de atunci?
Abia acum au inceput sa ma deranjeze si pe mine cum sterg cele originale de pe masina si ma gandeam sa le schimb, si ma gandeam sa obtin un feedback de la tine.
Multumesc.
David
06-07-2010, 12:29 AM
le-am schimbat cu cele originale, cu care a venit masina. cele despre care am scris pe aici au sters mai bine, dar putin timp, cateva luni, dupa care cel de la sofer lasa o ditamai dara pe mijloc. apoi le-am tinut doar iarna. acum am dat comanda sa imi iau tot originale.
parerea mea e ca cele originale sunt mai bune
zvensen
06-07-2010, 08:55 AM
Aha, merci de raspuns(uri), deci pana la urma, merita ori originale, ori din alea ieftine de duzina...apropos, un set de lame noi din cele orginale cat sunt? (~1mil?)
zvensen, vezi ca perioada asta cand este parbrizul foarte incins, raman urme de la orice stergatoarele
zvensen
06-07-2010, 04:54 PM
Multumesc de sfat Kte, insa raman urme pe parbriz si cand actionez stergatoarele dupa ce masina a stat toata ziua in garaj (la umbra).
Am incercat toate posibilitatile, diverse solutii de spalare, curatarea lamelor, actionare pe soare, pe ploaie (doar de test-in general cand ploua nu le folosesc) :p, la umbra...lasa dare, doar cel de pe partea dreapta, cel mic nu face probleme.
Bine acum, sa nu exagerez, nu sunt chiar probleme..dar nu mai sterg la fel (si nu mi se pare anormal-e un cauciuc care are si el o perioada de viata), doar vroiam sa analizez alternativele in ideea unui eventual replacement.
cupitza
20-10-2010, 04:27 PM
M-am trezit in dimineata asta fara stergatoare. Cuiva i-au placut foarte mult stergatoarele. Doar ce le schimbasem gumele in primavara, dupa 3 ani de utilizare cu rezultate remarcabile. Uite asa a trebuit sa dau 288 de lei pentru un set de stergatoare noi, de origine, made in japan (asa scrie pe ele). Am vazut toate discutiile voastre pe tema mai multor tipuri de stergatoare, dar am ales sa iau de origine, stiind ca au dat rezultate foarte bune. Vorba aia, dai un ban, dar stii ca nu-l mai ai.
KiNeTic
16-12-2010, 10:40 AM
Salutare,
stie cineva cat costa un set de stergatoare originale?.....se pare ca m-au lasat si pe mine....
jijiman
16-12-2010, 11:08 AM
M-am trezit in dimineata asta fara stergatoare. Cuiva i-au placut foarte mult stergatoarele. Doar ce le schimbasem gumele in primavara, dupa 3 ani de utilizare cu rezultate remarcabile. Uite asa a trebuit sa dau 288 de lei pentru un set de stergatoare noi, de origine, made in japan (asa scrie pe ele). Am vazut toate discutiile voastre pe tema mai multor tipuri de stergatoare, dar am ales sa iau de origine, stiind ca au dat rezultate foarte bune. Vorba aia, dai un ban, dar stii ca nu-l mai ai.
Salutare,
stie cineva cat costa un set de stergatoare originale?.....se pare ca m-au lasat si pe mine....
Pai aveai raspunsul mai sus. Cam asta e pretul pentru stergatoarele originale. Anul trecut in decembrie am intrebat si eu la Toyota pretul pentru stergatoare si cand mi-au spus ca il au doar pe cel din stanga la pretul de 180 RON/buc :dazed052:(n-am mai intrebat daca cu TVA sau nu:doh:) nu m-a mai interesat si pretul pentru cel din dreapta. Si am intrebat la Focsani nu la cumetrii de la Inchcape.
Cheers!
KiNeTic
16-12-2010, 11:19 AM
Ce mama zmeului sunt asa scumpe???????????? 180?????....pai cu 180 o sa-mi iau de la carrefour 10 seturi....singurul bai e ca nu prea gasesc de 65 cm....
jijiman
16-12-2010, 12:02 PM
Nu-i chiar bai, eu am luat din Carrefour stregatoare Alca la 9 RON/buc, dimensiuni 600/400 mm. Si le am de doua luni si sterg in continuare foarte bine, sunt silentioase si la cat costa pot sa le schimb la doua luni si tot nu ajung la pretul celor originale. Si sunt si la 650 mm dar nu o sa gasesti de 360 mm pentru cel din dreapta.
Cheers!
darkojiva
16-12-2010, 05:55 PM
daca nu gasesti iti cumpar eu de la craiova si ti l-e trimit!si io le-am schimbat ca alea orig incepusera sa intinda apa....si culmea tot dupa revizie.....
adydumitrescu2001
16-12-2010, 07:51 PM
La reprezentanta toyota se pot comanda decat cauciucurile de la stergatoare, mi-am cumparat eu de TOYO MOTORS cu pretul de 110 ron ambele cauciucuri pentru amandoua stergatoarele.
KiNeTic
17-12-2010, 10:02 AM
Am facut comanda la un magazin de piese auto de aici din sat de la noi si o sa-mi aduca luni.....am luat valeo si costa 122 lei ambele stregatoare. cel de 35 e 42 de lei iar celalat 80.....
dan.gutu
06-01-2011, 05:07 PM
Eu am ajuns la concluzia ca nu lamelele de cauciuc,este problema.Stergatorul,de care este prinsa lamela de cauciuc,este facut din 3 bucati,prinse intre ele cu niste balamale.Din cauza prafului ,combinat cu solutie de spalat,ceruri si in perioada asta,gheata,acele balamale s-au gripat,stergatorul din dreapata,cel mic, nu mai stergea aproape deloc si cel din stanga lasa urme nesterse.Am demontat stergatoarele,cum se zice si mai sus,foarte usor :(,le-am dus in casa,am pus dusul pe ele cu apa calda,apoi le-am uscat bine si am pulverizar pe acele balamale WD-40.Acum isi fac treaba ca noi,chiar si cu gheata pe ele.