View Full Version : Amplasament camere poza viteza pe DN1
Pe DN1 se afla in total 21 camere.
Dintre ele doar 7 au posibilitatea de a amenda si fotografia pentru viteza. Aceste 7 au camere fixe la nivelul solului ( 1.5-2m ) activate de senzori din asfalt. Acesti sezori sunt pozitionati cam la 5-7m pe banda 1 , la inca 1-2 m pe banda 2 si la inca 1-2m pe banda 3 in fata camerei (respectiv dupa ce treceti de ea. Evident , pozele pt radar se fac doar cu numarul din spate al masinii. Singurul radar cu 3 benzi este la Metro Baneasa pe directia spre Bucuresti.
Cele 7 camere cu radar sunt, in ordinea Buc - Brasov : Metro Baneasa, Balotesti, Ciolpani, Puchenii Mari, Barcanesti, Comarnic, Sinaia intersectia cu DN Targoviste.
23nst
14-01-2007, 10:29 PM
camera de la metro baneasa nu mai exista. acolo se construieste un pod si a fost desfiintata :)
Asa e :thumbsup:
Super, daca mai "cartografiati" ceva noutati, haideti sa le postam aici !
:blush:
kornel
23-01-2007, 12:29 PM
Grid Lat/Lon hddd°mm.mmm'
Datum WGS 84
CameraVideo/Radar 1 = N44 49.478 E26 04.839
CameraVideo/Radar 2 = N44 36.532 E26 04.330
CameraVideo/Radar 3 = N44 53.032 E26 02.834
CameraVideo/Radar 4 = N44 52.243 E26 03.566
CameraVideo/Radar 5 = N45 16.093 E25 37.446
CameraVideo/Radar 6 = N45 20.800 E25 32.902
CameraVideo/Radar 7 = N44 34.037 E26 04.181
CameraVideo/Radar 8 = N45 22.076 E25 32.651
CameraVideo/Radar 9 = N44 43.635 E26 06.569
CameraVideo/Radar 10 = N44 29.662 E26 04.756
CameraVideo/Radar 11 = N44 32.804 E26 04.128
CameraVideo/Radar 12 = N44 54.615 E25 59.565
CameraVideo/Radar 13 = N44 31.045 E26 04.723
CameraVideo/Radar 14 = N44 39.780 E26 04.567
CameraVideo/Radar 15 = N44 30.721 E26 04.863
CameraVideo/Radar 16 = N45 19.912 E25 33.683
CameraVideo/Radar 17 = N44 58.132 E25 57.647
CameraVideo/Radar 18 = N44 59.041 E25 55.588
CameraVideo/Radar 19 = N44 47.105 E26 05.905
23nst
25-01-2007, 09:47 PM
daca din cele 21 de camere de pe dn1, doar 7 au si radar, celelalte ce sunt? simple camere care filmeaza traficul, pentru a vedea daca este sau nu aglomeratie... parca nu imi vine sa cred. oricum cei care "utilizeaza" dn1, in zona aeroportului otopeni, fiti atenti la camera de acolo, ca parca nu ar fi doar una simpla de monitorizare. are langa sosea o chestie rotunda, cu camera rotativa, si sus pe un suport de metal care acopera soseaua, sunt cate 2 camere pe sens, gen cele de pe masinile de politie cu radar.
Din cate stiu eu doar 7 au radar. Radar nedetectabil de detector si pe baza de senzori in asfalt. Restul sunt eyeball-uri de monitorizare din cate stiu eu. Eu din ce-am auzit la lume sa le vina amenzi, le-a venit numai de la cele 7 subsemnate mai sus.
Sorescu
26-03-2007, 01:46 AM
Pe DN1 se afla in total 21 camere.
Dintre ele doar 7 au posibilitatea de a amenda si fotografia pentru viteza. Aceste 7 au camere fixe la nivelul solului ( 1.5-2m ) activate de senzori din asfalt. Acesti sezori sunt pozitionati cam la 5-7m pe banda 1 , la inca 1-2 m pe banda 2 si la inca 1-2m pe banda 3 in fata camerei (respectiv dupa ce treceti de ea. Evident , pozele pt radar se fac doar cu numarul din spate al masinii. Singurul radar cu 3 benzi este la Metro Baneasa pe directia spre Bucuresti.
Cele 7 camere cu radar sunt, in ordinea Buc - Brasov : Metro Baneasa, Balotesti, Ciolpani, Puchenii Mari, Barcanesti, Comarnic, Sinaia intersectia cu DN Targoviste.
Ar fi extraordinar daca am avea date despre aceste camere , sa programam sistemele GPS mobile cu coordonatele respectivelor camere ! Ce ziceti, se poate ?
LittleM@n
26-03-2007, 09:13 AM
Ar fi extraordinar daca am avea date despre aceste camere , sa programam sistemele GPS mobile cu coordonatele respectivelor camere ! Ce ziceti, se poate ?
Pai se poate, nu ai vazut mai sus ca al nostru coleg kornel a postat coordonatele?
Le adaugi in softu' de navigatie.
23nst
27-03-2007, 09:04 PM
am postat aici sa nu mai deschid un alt topic.
pe dn1, in dreptul centurii, este un pod. daca nu urci pe pod si o iei pe strada de langa el (cand mergi de la ploiesti la buc) pe un stalp este o camera extrem de suspecta. am crezut ca este o simpla camera de supraveghere de la depozilul aflat in zona. acum cateva zile sub camera a aparut un aparat ciudat, asemanator celor de pe nd1 (la balotesti si unde mai sunt radare pe dn)
ce poate fi?
LittleM@n
27-03-2007, 09:34 PM
Du-te opreste in fata, si apuca-te sa studiezi, poate afli :D
Daca nu mai asteapta pana o sa vina o masina de politie sa te intrebe ca cauti iar u ii intrebi ce este :P
ovidiudinutm
29-03-2007, 08:33 PM
Pai si in Brasov pe calea Bucuresti, in intersectia de la spit judetean este una sus pe stalp, s-a luat amenda de la ea, inca mai e in uz
Legionaru'
31-03-2007, 06:58 PM
Unele camere pot fi "false".
In Pitesti mi se pare ca au 3 din care doar una "fotografiaza".
Astea de care am scris eu, au fost testate cu amenzi.
Nu de mine, de colegi :) Eu sper weekend-ul trecut sa nu fi luat pe aia de la Barcanesti. Ca ma enervase unu cu un Opel Astra, ( mergea pe banda 2 cu 50 la ora ... ), am trecut milimetric pe langa el cu bara din spate, si exact atunci venea camera respectiva. Sper sa nu fi avut 90 :D Eu ma uitam la el in oglinda cu talpa pe acceleratie.
In rest am prins cu detectoru, Loganu de politie din Potigrafu :)
LittleM@n
26-07-2007, 01:46 PM
In Potigrafu sunt camere de detectie, sau doar de checking?
In Sinaia, in afara de camerele de la intrare, pe unde mai sunt? Este vre-una pe varinata?
Ca inca una este sigur!
Potigrafu: Eu nu am gasit nici o camera de viteza acolo. Este o alarma falsa in K, unde pe stanga sunt blocuri si pe dreapta niste cocioabe, asta venind din Bucuresti.
Ai luat amenda ? Give us the details, eventual un thread nou, Radar Potigrafu ?
Sinaia: E numai la intrare, si e de 50 km/h intrarea :)
Eu atata stiu :D
Thx!
LittleM@n
26-07-2007, 02:11 PM
Nu am luat in Potigrafu, pt ca am incetinit in ultima clipa
In Sinaia a laut un prieten, si el si tatal lui, si stiau de cel de la intrare...
In Sinaia o mai fi fost radar cu masina de politie ...
In Potigrafu unde ti-a dat ? E o zona unde da non-stop. Camerele nu au radar in banda K. Au senzor in asfalt de temperatura/greutate-> amprenta.
Ori erau cu Loganu fumuriu, ori e un radar fix , dar nu mi-a venit niciodata daca ar fi fost radar fix.
LittleM@n
27-07-2007, 01:17 PM
Nu, vorbeam in Potigrafu daca era radar fix (cu senzori in asfalt). Dar nu cred ca este ca am mai trecut odata pe acolo, si nu era nimic decupat in asfalt :)
In Sinaia da, probabil ca i-a luat cu radarul din masina (n-au detector)...asta este, ghinion :)
gregorio
05-10-2007, 11:55 PM
mie mi-a venit amenda in localitatea Barcanesti... e drept, l-am dat pe tata la volan k s nu-mi iau doua puncte... iar amenda am platit-o eu - 40 de lei. m-a prins cu 84 km/h, ciudat spun, pentru ca se specifica ca am depasit viteza legala cu 14 km/h, adica viteza maxima admisa pe sectorul de drum respectiv este de 70km/h. hmmm.... daca nu plateam in maxim 2 zile, amenda era de 78 ron.
si asta numai pentru 14 km/h in plus,:doh:
Mario
07-10-2007, 12:38 PM
O chestie interesanta: la cate camere sunt pe DN1 am tot auzit de amenzi venite acasa dar numai in localitatea Barcanesti filmate, esti al n-lea.
23nst
09-10-2007, 07:15 PM
se zvoneste ca au dat falimet camerele de pe dn1
http://www.urbannews.ro/stiri/RO/4877/Sistemul+de+supraveghere+video+a+traficului+de+pe+ DN1++a+dat+faliment
Legionaru'
09-10-2007, 07:50 PM
Eu nu cred!
Blahu
09-10-2007, 08:34 PM
Se prea poate sa aiba un sambur de adevar in povestea asta :) eu unu am observat ca mereu cand merg pe DN1 aproape 90% din conducatorii auto nu respecta limita de viteza deci.....
23nst
09-10-2007, 08:42 PM
pai este o diferenta... pe dn1 sunt 7 radare, din care primul (plecand din buc) este la balotesti. restul sunt camere pe langa care am trecut si cu 150 km/h... sper sa nu fie probleme :D
LittleM@n
12-10-2007, 02:01 AM
sunt 7 radare, iar alea 7 inca functioneaza...constat cu stupoare ca retarzii astia de la urbannews dau numai stiri inventate; daca n-au primit ei o amenda, asa nu inseamna ca nu se dau, asta una; iar a doua este ca ele se dau chiar tipizate, si nu scrise cu pixul, asa cum banuiesc ei;
si pe langa asta politia romana si-a extins domeniul cu radare fixe; pe langa faptul ca de curand un amic apropiat tocmai si-a luat amenda de la camerele de pe DN1, dar am vazut la cieva acum 2-3 saptamani scrisoare dintr-asta de la posta de depasirea vitezei legale luat cu radarul fix, venit pt judetul sibiu; si am intels ca mai sunt si prin deva parca...deci in curand s-ar putea sa avem tara plina de dintr-astea...iar astia zic ca le-au scos...sunt prastie!!
OvidiuH
01-11-2007, 10:44 AM
E posibil să fie ceva mai multe. Iată un articol interesant din Adevărul de azi:
Conducătorii auto care depăşesc viteza pe DN1 sunt detectaţi de senzorii amplasaţi în carosabil
Şoferii care circulă pe ruta Bucureşti-Azuga habar nu au că înregistrarea vitezei pe DN1 nu se face de către camerele de supraveghere a traficului şi nici de radarele fixe.
"Pericolul" vine chiar din asfaltul pe care rulează. Ei sunt tentaţi să încetinească în apropierea pasarelelor pentru pietoni, unde ştiu că sunt filmaţi, iar după ce trec de acestea, tind să mărească viteza. Numai că tocmai unde calcă mai tare pedala de acceleraţie, acolo sunt prinşi şi înregistraţi.
În urmă cu doi ani, pe Drumul Naţional 1 s-a introdus un sistem omologat de Biroul Român de Metrologie, care foloseşte aşa-numitele bucle inductive.
Adică un fel de senzori ascunşi în asfalt, amplasaţi în apropierea a 14 camere video aflate pe raza localităţilor Otopeni, Baloteşti, Tâncăbeşti, Ciolpani, Puchenii Mari, Bărcăneşti, Comarnic şi Sinaia, Buşteni, Azuga.
Principiul de funcţionare al buclelor inductive este următorul: în faţa unei camere video sunt implantate în asfalt, pe fiecare bandă de mers şi la o anumită distanţă unul de celalalt, câte două perechi de conductori electrici care acţionează ca nişte senzori.
Aceştia sunt poziţionaţi la aproximativ cinci-şapte metri de cameră pe prima bandă de circulaţie, la 1-2 metri pe banda doi şi la 1-2 metri pe banda trei.
De fiecare dată când prin zonă trece o maşină, fiecare senzor îi creează o semnătură magnetică unică, iar dacă semnătura corespunde pentru ambii conductori, se măsoară defazarea în timp şi astfel se stabileşte viteza.
Dacă aceasta depăşeşte limita legală, un semnal este transmis la camera video, care fotografiază imediat numărul din spate al autovehiculului. Datele sunt transmise, în funcţie de sectorul de drum pe care se constată contravenţia sau infracţiunea, la unul dintre cele trei dispecerate existente pe DN1.
Lipsă de fonduri
Drumul Naţional 1 este singura arteră rutieră din România care dispune de un sistem funcţional de supraveghere a traficului la standardele europene. "Ceea ce avem noi pe DN1, majoritatea ţărilor europene au pe fiecare drum important, inclusiv pe cele mai circulate străzi din marile oraşe. Dar la noi nu mai sunt fonduri pentru dezvoltarea acestui sistem", a spus inginerul de sistem DN1, inspectorul principal Marian Zane.
Statisticile arată însă că acest sistem este foarte eficient în privinţa reducerii numărului de accidente grave. "În primul an după punerea în funcţiune a sistemului de supraveghere a traficului, pe DN1, numărul accidentelor grave a scăzut cu aproape 50 la sută, iar în al doilea an, cu 17 la sută.
În consecinţă, este eficient. Numai că întreţinerea sistemului costă foarte mult, cam 30 la sută din valoarea amenzilor aplicate pe acest tronson de drum, bani cheltuiţi din fondurile IGPR. Asta în condiţiile în care amenzile intră integral la bugetele locale, la primării", a mai spus inspectorul principal Marian Zane.
100.000 de contravenţii în acest an
Deşi la început procesele verbale au fost completate manual, verificările datelor personale ale contravenienţilor efectuându-se manual, începând cu 2007, prin eforturi proprii, s-a realizat o aplicaţie informatică de editare. Teancurile de documente sunt trimise apoi la un centru de comandă, care ulterior identifică posesorii autoturismelor şi le trimite prin poştă.
Anul acesta au fost constatate aproape 100.000 de contravenţii pe DN1. Lipsa fondurilor financiare contribuie însă la înregistrarea anumitor întârzieri în ceea ce priveşte expedierea prin poştă a proceselor verbale. La sfârşitul fiecărui schimb, toate datele se stochează pe DVD-uri. După 180 de zile, imaginile fără importanţă se distrug din baza de date.