View Full Version : Zgomote, soricei, etc...
pmhoria
11-01-2007, 03:47 PM
Salutare,
In primul rand salutare la toata populatia. Sunt prima data pe forumul asta desi va urmaresc de multa vreme.
Scopul acestie discutii e urmatoarea:
- eu am masinuta din dotare (Fabia) si evident ca la drumurile noastre se mai aud si alte zgomote in afara de cele datorate trenului de rulare, de obicei plasticele de prin masina. Oricum ma asteptam la asa ceva, nu e o problema fff grava.
- la voi cum sta treaba asa? aveti zgomote prin masina? Altele decat cele normale? Ma refer la cei care au macar de un an masina...
Cand am vrut sa-mi iau masinuta (anul trecut) m-am tot invartit pe la Toyota (si acum imi place la nebunie corolla hatch) dar na, nu am avut bani suficienti. Asa ca am ramas pe Fabia si inca nu regret investitia facuta. Singura mica nemultumire ar fi cea legata de 1,2 greieri, de care e cam greu de scapat (chestii stas pe drumurile noastre)
Din aceasta cauza, v-am adresat aceasta intrebare ca sa stiu pe viitor daca exista chiar si la cele mai fiabile masini (dupa parerea mea acestea sunt Toyotele) greieri, zgomote... etc.
Va multumesc si va doresc drum bun.
Drive safe!
Salut!
Corolla Sedan, am deja 1 an si ceva.
Nici un greieras major. S-ar putea sa fi aparut ceva insa foarte infim, de-abia se aude. E relativ. De exemplu numai eu il aud, altii din masina nu-l sesizeaza :)
Parerea mea e ca pe drumurile de la noi, la toate apare cate ceva mai devreme sau mai tarziu. Aceste masini sunt facute in general pentru drumuri normale.
N-as putea zice ca mai e linistea aceea ca la inceput in masina. Poate a crescut foarte infim. Oricum cand am venit pe ea, eram direct de pe Dacie si nu auzeam nimic :proud:
Dar nu pot sa zic ca ce se auzea atunci e diferit de acum de exemplu...
Un coleg cu o Corolla hatch, mi-a mai semnalat ceva dupa 30.000 km prin zona radio-ului. Insa sunt foarte mici, poate numai daca ai compara mergand cu ea ti-ai putea face o idee daca exista diferenta sau nu.
Legionaru'
17-01-2007, 09:54 AM
Eu am un greieras dar canta foarte ,foarte rar!
Isi tine concertele in stanga la imbinarea dintre stalp,parbiz si bord.
George.Burciu
17-01-2007, 02:47 PM
La mine foarte rar parca ar fi ceva la centura de siguranta de la sofer.
Dar f rar.
tudor
22-01-2007, 11:24 PM
La mine un foarte mic greieras in consola centrala...masina are 800 km...
Dan83370
25-01-2007, 09:39 PM
Deocamdata nimic!!!
virtualm
26-01-2007, 01:00 AM
LC120 - 9000 km
- capacul de la cotiera greier... (cand merg prin cratere)
- scaunul de la sofer scartie in curbe spre partea stanga..si nu-s asa de mare :)
VM
Salut,am o Toyota RAV4 2.2 D-4d,8000km,deocamdara nimic.Sursa ,,greierilor" din experienta mea ,este si apare mai ales in anotimpul recesi o sa dispara odata cu incalzirea vremii.
tudor
30-01-2007, 11:55 PM
Din cand in cand se aude din zona torpedoului un zgomot infundat...am citit pe alt forum ca acolo s-ar afla nu stiu ce filtru care se poate ajusta mai bine in locas...dar cum nu ma pricep, o las deocamdata asa. Oricum se aude rar si numai pe drumuri foarte rele (deci mai tot timpul in Iasi :cussing: )
Mario
31-01-2007, 02:21 PM
In general acolo se afla filtrul de la sistemul de aer conditionat, daca nu ma insel.
Legionaru'
04-02-2007, 12:41 PM
Eu am un greieras dar canta foarte ,foarte rar!
Isi tine concertele in stanga la imbinarea dintre stalp,parbiz si bord.
Dragi colegi, am omorat "greierasu"l!
Nu era nicidecum de unde banuiam eu.Era in exterior intre parbriz si grila de plastic de la stergatoare.Intrase praf si facea acel zgomot.Am dat cu o solutie de parbriz de la Sonax,care este un pic mai "uleioasa" ,ca sa zic asa decat Ajax , intre parbriz si grila si a fost exterminat.:boxing:
cristi
24-02-2007, 12:57 PM
La Opel Astra H 2005 am avut greierashi in montantul B stanga si in protierele din fata (partial rezolvati), un soarec sub scaunele din fata, care rodea arcurile de la scaune (cre' c-a murit pana la urma...) si un mare sobolan undeva pe spate, neidentificat nici la service (what a surprise...:banghead: ). Toti aparuti dupa 30.000 si, in diverse stadii de dezvoltare, au dus-o si o duc bine si in continuare, si isi cam extind orizonturile.
Noroc c-o vand si imi iau C O R O L L A :thumbsup: !!!
haplea82
13-03-2007, 12:16 PM
un greieras in consola centrala ,destul de enervant!!!masina are 1200km!!!la service ,la revizia de 1000 km,mi s-a spus "domne, sa vedeti cum e la renault"??!!:scratchchin::punk:
Predator
13-03-2007, 03:10 PM
Greierasi si mici zgomote exista si in masini de peste 50.000 euro. Nici nu e de mirare, la ce drumri avem...
Asa ca nu va ingrijorati pentru mici sunete si soricei. Bucurati'va de maisinile dumneavoastra si conduceti'le cu placere! Aveti una dintre cele mai fiabile si de calitate marci la nivel mondial. Daca nu cumva cea mai buna :blush:
Daca aveti timp si rabdare, se rezolva si neastamparatii de greierasi. :)
Atunci cand incepe ceva sa bata serios, ar trebui sa incepeti sa va faceti griji si sa mergeti cu masina in service.
Numai bine! :)
Frumos graiesti Predator!
Asa e ! Sa ne bucuram toti de Toyota noastra ! :thumbsup:
am avut si eu un zgomot, dar am realizat in timp ca se datora triunghiului de semnalizare in caz de avarie (legat de acesta este de toata jena, toyota ti-l ofera pe cel mai ieftin).
alex_bassy
22-03-2008, 04:12 AM
Am obtinut si eu cativa dupa doar 10000km. Boxa usa dreapta fata la volume maricele, centura dreapta cateodata, in spatele bordului rar, zona playerului cel mai des, cateodata la spatarele banchetelor spate, la balamaua cotierei...
Subscriu ca se aud toti can e frig, in rest doar la denivelari si selectiv.
Per total nu ma deranjeaza pentru ca nici unul nu isi face aparitia des.
Tocmai m-am intors dintr-o scurta calatorie in Grecia (2000Km+). Nici un greiere, desi am calcat-o rau de tot pe orice drum. Insa s-a simtit cand am trecut granita inapoi (drumuri proaste, cred ca am luat si o gura de canal...)
David
07-04-2008, 11:40 PM
pai legat de greieri, la 4000 km
am doi majori care sunt in bord, imi mentin parerea ca la masina asta ( corolla ), ingurul defect peste care nu prea pot trece e bordul prost inchegat , ca sa ma exprim asa.
deja m-am cam resemnat in privinta service-ului si garantiei , asa ca voi incerca SINGUR sa remediez bubele care zbaranie ....
chiar intentionez sa fac un topic, daca voi avea succes cu rezolvarea greierilor .
ce am observat pana acum, lucruri generatoare de zgomot la corolla :
1-in bord in partea stanga, spre montantul A zbarnaie rau pe piatra cubica, deasupra aeratorului, daca imping de bord in fata tace, suna a ceva metalic
2- aceeasi zona in partea dreapta spre montantul A, am displyul senzorilor de parcare acolo, mai mult nu zic unori zbarnaie suna a plastic mai mult.
acum, ce repere prost "inchegate" am obsevat dar nu se aud la mine :
sub torpedouul de jos daca pipaiti o sa simtiti o inchidere de plastic destul de moale, cu material fonoabsorbant sub ea care se prinde in niste agrafe, daca o ating nu sta fest chiar sta cam ciudat ;
la plafoniera din mijlocul plafonului, cand am desfacut capacul ca sa schimb becul cu unul la fel dar cu smd-uri, mi-au cazut in cap 2 urechi de plastic nefixate, am apasat pe ele si au facut clik in locasul lor ;
manerele au ff mic joc in repaus, probabil ca se poate rezolva cu niste ulei siliconoic, ceva sa nu murdarim pe acolo ;
si in fine reglajul pe inaltime al centurilor, un mic joc la ambele reglaje ale inaltimii;
in spate nu am depistat nimic, nici nu vreau sa aud ...
in rest daca ma poate indruma cum pot umbla in bord , mai ales in partea stanga, nu vreau sa dau borul jos doar sa am acces la extremitatile lui. in dreapta m-am uitat prin usa torpedoui de jos se poate scoate ff usor, ca in carte.
pentru cine ma considera nebun, chiar dau muzica mai tare pe piatra cubica , dar pana cand ??? pentru cine ma intelege in schimb voi face un topic unde voi posta mai multe imbunatatiri si corecturi.
razzmatazz
08-04-2008, 02:03 AM
baga-i un pm lui oestereich.
a avut corolla inainte de avensis si si-a rezolvat singur greierii. stie tot ce misca pe la plasticele alea. :D
a si postat la un moment dat despre aventura lui, dar n-am avut rabdare sa-ti gasesc link-ul :blush:
David
08-04-2008, 07:49 PM
merci frumos
Oestereich
09-04-2008, 08:21 AM
Uite aici: http://www.club-toyota.ro/forum/showthread.php?t=606&highlight=greierasi
Postul nr . 9
Daca mai ai intrebari iti stau la dispozitie !