View Full Version : Anvelope
ovidiudinutm
08-01-2007, 06:14 PM
Am patit-o zilele trecute, am luat o groapa si m-am ales cu o "galma" zdravana la guma, care ar fi cele mai bune anvelope ca raport calitate pret?:helpsmilie:
Legionaru'
08-01-2007, 08:33 PM
Am patit-o si eu .Aveam Bridgestone Turanza si am luat Dunlop SP Sport 01. Parca 3.800.000 bucata.
Tommy
08-01-2007, 10:16 PM
Alaturi de Dunlop SP 01, foarte bune sunt Michellin Energy E 3A. M-am referit la profile Normale nu pe 45, etc, unde oferta e tentanta da piparata rau.
zeu2006
11-02-2007, 03:10 PM
Eu am Dunlop de vara ( asa a venit echipata masina ). Bune am auzit ca ar fi Michellin All Seasons sunt f bune atat pt vara cat si pt iarna ( in cazut in care nu vretzi sa avetzi 2 perechi de incaltzari la masina :P
TheSmoker
13-04-2007, 03:50 PM
Eu am gasit la AutoSoft Goodyear F1 GDS3 la pretul de 375RON/bucata, astea pentru vara.
Pentru iarna .... dupa mine exista o singura alegere -> Nokian.
Dunlop-urile alea pe unde le-ati gasit voi.
Mentionez ca "gumele" de care vorbesc eu sunt de 215/50/R17.
Oestereich
13-04-2007, 07:52 PM
Eu am gasit la AutoSoft Goodyear F1 GDS3 la pretul de 375RON/bucata, astea pentru vara.
Pentru iarna .... dupa mine exista o singura alegere -> Nokian.
Dunlop-urile alea pe unde le-ati gasit voi.
Mentionez ca "gumele" de care vorbesc eu sunt de 215/50/R17.
Daca esti in Buc iti pot da un nr de tel de la un prieten care importa gume si jante de aliaj....poate te ajuta el....are firma, e om serios....ma rog nu ii fac reclama .Eu unul sunt multumit marfa livrata (imp.Germania)
Daca exista doritori...msg pe PM si se rezolva.
Predator
14-04-2007, 12:10 AM
- Anvelopele All seasons sant tot o apa si'un pamant.
- GoodYear Eagle F1 foarte bune atat in conditii de ploaie cat si pe asfalt uscat.
- Dunlop SP Sport 01 sant bune in conditii de asfalt uscat, dar slabute pe asfalt inundat de apa.
- Michellin Energy sant ok. Ce am remarcat eu, e, ca sant foarte silentioase la rulare.
La anvelope NU se face compromis. Ele fac legatura intre masina si drum! Si asta conteaza ENORM din punctul de vedere al sigurantei cand vine vorba de franare, viraje luate in forta.
@ TheSmoker > Pretul la care ai cumparat Eagle F1 GDS3 e cu sau fara TVA?
TheSmoker
16-04-2007, 01:10 PM
Predator: Este cu TVA, manopera de montare+echilibrare 10RON/roata.
Oestereich: Trimite-mi si mie te rog un PM cu datele. Multumesc anticipat.
Oricum gumele pe care le livreaza ei by default (eu am Goodyear NCT5 215/50/R17) sunt mari petarde ... cum calc frana mai cu incredere intra ABS-ul ... daca doamne fereste o sa am de franat brusc .... mi-e frica ...
Clar trebuie schimbate mai ales ca sunt all season ...
Liviu G.
17-05-2007, 10:52 PM
spuneti-mi , va rog , unde se gasesc dispozitive digitale de masurat presiunea in pneuri. Am vazut la cineva , dar era cadou si nu a stiut sa-mi spuna unde se gaseste. E o "jucarie " foarte utila ,cred eu. Multumesc!
razzmatazz
29-07-2007, 08:29 PM
hai sa reinvigoram acest subiect.
am avut o discutie la intalnirea de duminica despre anvelope, si eu unul as vrea sa aflu mai multe despre experienta fiecaruia.
ce anvelope foloseste, de cand, ce a folosit inainte etc.
multumesc:thumbsup:
razzmatazz
31-07-2007, 12:22 AM
il mai activez o data...:jump:
Goodyear rules :thumbsup: - Eagle F1 best summer/rain tire. Am fost multumit si de Hydragrip. Am avut si anvelope de iarna care s-au comportat excelent - Ultra Grip 6 parca. Acum astept sa tocesc all seasonurile, si sa incalt ravul cu Wrangler F1, dezvoltate dupa Eagle F1, dar adaptate si pt iesiri off road (mediu).
razzmatazz
31-07-2007, 10:09 AM
a fost multumit cineva de all season?...
C_R_Y
31-07-2007, 10:20 AM
De Yokohama Advan ce aveti de spus in comparatie cu cele enumerate mai sus ? Eu nu pot sa imi dau cu parerea pentru ca nu am termen de comparatie!
_CONSTANTIN_
31-07-2007, 10:31 AM
spuneti-mi , va rog , unde se gasesc dispozitive digitale de masurat presiunea in pneuri. Am vazut la cineva , dar era cadou si nu a stiut sa-mi spuna unde se gaseste. E o "jucarie " foarte utila ,cred eu. Multumesc!
Sunt in magazinele Practiker, de la michelin, manometre digitale la 110 ron.
Maniaku
31-07-2007, 11:19 AM
All seson sunt scarboase rau!!! Sunt la un nivel mediu spre slab si pe uscat, si pe ploaie, si pe zapada!!! Eu unul le vad utilitatea doar pt. cei care nu-si permit doua seturi de cauciucuri!!!
... Si se duc mult mai repede - nu impaca nici capra, nici varza ca si performante, mediocre (exceptie ce am gasit eu in state, dar care nu se aduc la noi :mad:; daca faci un calcul, dai mai multi bani pe all season decat daca ti-ai lua vara-iarna separat - si cu astea chiar ai performanta peste tot, depinde ce alegi bineinteles, dar oricum sunt mai bune.
Acuma sa nu facem comparatie gen All season Goodyear, Michelin, Dunlop & co cu Debica, Eschimo & co de vara iarna, sa ne intelegem.
alex_bassy
19-11-2007, 12:21 PM
Deoarece pentru ca sunt prea multe threaduri pe acest subiect, mai bine scriu aici...
Anvelope stock Bridgestone B390, cam zgomotoase si nu au aderenta prea buna.
De curand (2 zile) am incaltat-o cu Michelin Alpin A3,... diferenta de la cer la pamant: zgomot de rulare insesizabil, aderenta grupa mare. Inca nu le-am testat la drum lung sau in conditii extreme dar voi reveni cu impresii...
OvidiuH
19-11-2007, 12:28 PM
Nu sunt chiar așa rele B390, le folosesc de 2 ani și jumãtate și n-am avut nicio problemã cu ele (e adevãrat cã nu le-am folosit pe zãpadã mare). Sunt decente.
Mr_Bert
19-11-2007, 04:24 PM
eu mi-am cumparat si le-am si montat sambata, Vredenstein SnoWtrac 2.
La aderenta este fara discutie o diferenta fantastica fata de gumele de vara (Dunlop SP 01).
Gumele astea de iarna la prima vedere nu par zgomotoase dar o sa revin cu detalii dupa ce mai merg putin cu ele.
alex_bassy
20-11-2007, 12:41 AM
Poate cine a mai schimbat o pereche de anvelope... ceva acolo... poate lasa aici niste impresii... prime impresii,... secunde impresii... despre cum se comporta, zgomot rulare, adrenta, durabilitate, pret, samd.
In felul asta va exista un thread legat aproape exclusiv de impresii despre anvelopele incaltate pe toyotele noastre... o baza comuna de date...:group:
Ce ziceti?:thumbsup:
hamat5
20-11-2007, 01:11 AM
Am cautat si eu mult timp ceva marfa de calitate. La noi nici o sansa. Apoi am dat de acest review:
http://www.autoexpress.co.uk/products/products/66830/tyre_pressure_gauges.html
Si in sfarsit am gasit ce mi-ar trebui: Race X: RX0014. Nu e digital, e analogic. Dar de precizie. Si cu citire foarte comoda pentru gama de presiuni ce ne intereseaza, nu diviziuni ingramadite in 2 cm de arc de cerc. L-am comandat de la http://www.dcp-shop.co.uk/buy-car-accessories/product_info.php?products_id=11855&osCsid=505e6909e689f68d6b441ed67aa921f7 - si nu imi pare rau!
Liviu G.
20-11-2007, 08:19 AM
Multumesc de raspuns.Am sa-mi comand si eu.Pare o ''unealta'' serioasa.Mersi!
razzmatazz
20-11-2007, 08:41 PM
Poate cine a mai schimbat o pereche de anvelope... ceva acolo... poate lasa aici niste impresii... prime impresii,... secunde impresii... despre cum se comporta, zgomot rulare, adrenta, durabilitate, pret, samd.
In felul asta va exista un thread legat aproape exclusiv de impresii despre anvelopele incaltate pe toyotele noastre... o baza comuna de date...:group:
Ce ziceti?:thumbsup:
acum o saptamana am pus pe jentile de 16 anvelope de iarna goodyear ultragrip GW3 91H. super gume. le-am testat si pe ud si pe uscat, si mai usor si mai in forta, si in bucuresti si in afara. masina ruleaza confortabil, nu se misca de pe asfalt, pe abs inca nu l-am auzit, nici vsc-ul n-a cuplat. zgomotul nu difera cu nimic fata de yokohama advan de vara cu care a venit corolla echipata.
pretul a fost avantajos pentru ca am avut discount de volum pe firma (avem flota si le-am luat de la un singur dealer) - 410 ron bucata. altfel, se gasesc cam la 480-500 ron.
cipicaduh
21-11-2007, 11:37 PM
Pareri bune am auzit despre Nokian WR, dar nu stiu nimic despre Avon. A auzit cineva despre aceasta firma,ma poate ajuta cineva cu vreun sfat?
Nokian WR :thumbsup::thumbsup::thumbsup: foarte bune ,poate chiar cele mai bune ...din punctul meu de vedere :th_salute:
LittleM@n
22-11-2007, 09:48 AM
Avon sunt parashute rau de tot pe zapada...cat de iarna or fi ele; sfatul meu ar fi sa te feresti ;)
Am luat Nokian WR pentru Toyota, 205/55/16 cu jenti de tabla...foarte bune gumele...
alex_bassy
29-11-2007, 02:58 PM
De vre-o luna pe strada unde lucrez s-a spart o teava si apa e intinsa pe 100m. Ieri si azi dimineata totul in zona arata ca un ptinoar in toata regula. A parcat cam cu frica pe marginea drumului... si jumatate dintre soferi aveau mari probleme la franare si demaraj... un dobitoc de taximetrist s-a grabit sa treaca pe verde, dar intre timp cel din fata lui a oprit la galben. Va imaginati cum ma uitam la dobitoc cum a calcat-o si s-a dat pe ghetus pana la juma' de metru de toyo al meu... sa mor de draci... imi venea sa ma duc sa-l strang de gat... uite asa pe ghetus...
Pe de alta parte am avut ocazia sa-mi iau Alpinele A3 la drum in weekend... ma ung pe suflet, nici nu se aud... ce sa mai sunt incantat. Acum dupa 700km cu ele mi se pare ca s-au mai asezat si ca le-a crescut aderenta semnificativ. Pana si pe ghetusul de la servici opresc excelent,... e probleme cu locurile de parcare si daca dai de unul trebuie sa bagi manevre... sa dai de inteles ca vrei sa parchezi... mai e cate unul care se posteaza in spate si te claxoneaza chiar daca am avariile si marsarierul aprinse...per total ai niste manevre de facut si chiar pe gheata am impresia ca au destula aderenta...
In conluzie pana acum numai de bine pentru Michelin Alpin A3... cu singura remarca sa aveti grija ca la orice marca si model in primii 4-500km nu au eficienta 100% si puteti avea surprize...
haplea82
29-11-2007, 03:40 PM
si eu sint f. multumit de Michelin Alpin A3!aderenta f buna si zgomot de rulare parca inferior celor de vara(dunlop sp sport 01)
cata078
29-11-2007, 04:07 PM
si eu sint f. multumit de Michelin Alpin A3!aderenta f buna si zgomot de rulare parca inferior celor de vara(dunlop sp sport 01)
Cu aderenta asa e. Michelin face gume de nota 10 (a se vedea Alpinul si pe Yarisica al meu mai jos). In ceea ce priveste zgomotul la rulare nu se compara, este totusi mult mai mult zgomot cu Michelinul de iarna decat aveam cu Dunlopul de vara cu care a venit incaltata masina. E si normal sa fie asa (cred eu) sunt doar anvelope gandite sa aiba aderenta pe zapada nu performante sport pe asfalt uscat.
http://img144.imageshack.us/img144/1999/p1060419ei3.th.jpg (http://img144.imageshack.us/my.php?image=p1060419ei3.jpg)
Am observat ca piata este inundata de Dunlop WinterSport M3. De-astea am luat si eu. Zgomotul nu mi s-a parut sa difere de cele cu care a venit masina (Bridgestone Turanza E30), iar aderenta este buna, nu am reusit sa le fac sa scartaie nici pe serpentinele de pe Dealul Negru. Astept zapada sa vad de ce sunt in stare. Cam asa se vad:
LittleM@n
29-11-2007, 10:03 PM
sfat: ia-ti un set de antifurturi ;)
N-ai vrea sa stii in cat timp ramai pe butuci :p
update la Dunlop WS M3: aderenta pa mazga e foarte slaba (dar ma rog, nu stiu ce modele se descurca pe mazga), parca mult mai slaba decat un cauciuc de vara pe zapada. azi dimineata era cat pe ce s-o comit, aveam in jur 70-80 pe Bucuresti - Giurgiu si la intrarea in Jilava se avanta un tanar pe trecerea de pietoni. desi eram la distanta, cateva zeci de metri, nu am reusit sa opresc pana in trecere, noroc ca bietul baiat a observat dificultatea mea si a saltat binisor pasul (adica a luat-o la fuga, mai precis). uff, bine ca nu s-a intamplat nimic.
@LittleM@n: daca mie imi spuneai, luat si antifurturi, primul lucru cand am ridicat masina.
razzmatazz
04-12-2007, 06:03 PM
sfat: ia-ti un set de antifurturi ;)
N-ai vrea sa stii in cat timp ramai pe butuci :p
de unde se iau astea?
nu-mi ziceti toyota, ca nu vreau sa-mi dau camasa pentru ele.
targul vitan? desi am auzit niste povesti si de pe acolo...
razzmatazz
04-12-2007, 06:04 PM
update la Dunlop WS M3: aderenta pa mazga e foarte slaba (dar ma rog, nu stiu ce modele se descurca pe mazga), parca mult mai slaba decat un cauciuc de vara pe zapada. azi dimineata era cat pe ce s-o comit, aveam in jur 70-80 pe Bucuresti - Giurgiu si la intrarea in Jilava se avanta un tanar pe trecerea de pietoni. desi eram la distanta, cateva zeci de metri, nu am reusit sa opresc pana in trecere, noroc ca bietul baiat a observat dificultatea mea si a saltat binisor pasul (adica a luat-o la fuga, mai precis). uff, bine ca nu s-a intamplat nimic.
@LittleM@n: daca mie imi spuneai, luat si antifurturi, primul lucru cand am ridicat masina.
nashpareta.
ai mai avut si altceva decat wintersport? faceau la fel?
am pe Mazda niste Dayton, de trei ani le tin iarna-vara. aderenta vara este mediocra, pe zapada este buna (in primul an a fost excelenta) dar nu am observat sa fie asa slabe pe mazga. eu conduc destul de preventiv, intotdeauna franez din timp, rareori intra ABS-ul (am mers si 75.000 Km cu un set de placute), dar acum chiar a fost naspa senzatia.
de unde se iau astea?
nu-mi ziceti toyota, ca nu vreau sa-mi dau camasa pentru ele.
targul vitan? desi am auzit niste povesti si de pe acolo...
pentru jantele de aliaj am luat de la Toyota, au fost 165 RON, am zis ca nu-i asa mult, mai ales ca sunt estetice. pentru jante de tabla gasesti pe piata de la 50 RON spre 100 RON destul de ok (augsburg, etc., la vulcanizari sunt mai scumpe).
PalCo
05-12-2007, 07:48 PM
Un set de jante de tabla mi-am luat de pe ebay.de cu 150 euro. Sunt sh, de pe un Auris din august 2007 (http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=120185239629&ru=http%3A%2F%2Fsearch.ebay.com%3A80%2Fsearch%2Fse arch.dll%3Ffrom%3DR40%26_trksid%3Dm37%26satitle%3D 120185239629%26category0%3D%26fvi%3D1) (http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=120185239629&ru=http%3A%2F%2Fsearch.ebay.com%3A80%2Fsearch%2Fse arch.dll%3Ffrom%3DR40%26_trksid%3Dm37%26satitle%3D 120185239629%26category0%3D%26fvi%3D1))
Cauciucuri cred ca o sa-mi iau din Romania, la niste oferte. Poate.
Iulian Vaduva
05-12-2007, 07:52 PM
Frati toyotisti am si eu o intrebare la domniile voastre:cum vi se par cauciucurile Yokohama A349 ce incalta marea majoritate a noilor Corolle livrate in ultimul timp?
razzmatazz
05-12-2007, 08:08 PM
pentru jantele de aliaj am luat de la Toyota, au fost 165 RON, am zis ca nu-i asa mult, mai ales ca sunt estetice. pentru jante de tabla gasesti pe piata de la 50 RON spre 100 RON destul de ok (augsburg, etc., la vulcanizari sunt mai scumpe).
multumesc. m-ai lamurit. :thumbsup:
razzmatazz
05-12-2007, 08:15 PM
Frati toyotisti am si eu o intrebare la domniile voastre:cum vi se par cauciucurile Yokohama A349 ce incalta marea majoritate a noilor Corolle livrate in ultimul timp?
so and so. eu am avut in general goodyear de vara pe masini, in aceeasi clasa de anvelope cu a460 (cu astea a venit corolla mea). au dat mai bine cam la toate nivelele - zgomot, aderenta uscat/ud, si as zice si durabilitate, ca m-au tinut de uitam de ele.
Iulian Vaduva
05-12-2007, 08:48 PM
De ce va-ntreb,pentru ca a mea cu astfel de cauciucuri a venit(Yokohama A349),insa mi s-au parut foarte zgomotoase(se lipesc toate pietricelele de ele) si (iarna fiind) le-am schimbat cu Michelin Alpin A3.Insa la demontare,surprise:toata suprafata cauciucului arata ca cimentuita cu nisip(nisip ce a intrat efectiv in structura cauciucului),lucru ce m-a pus pe ganduri.Mie imi pare acest cauciuc ca o guma de mestecat(si nu exagerez cu nimic).Se pune intrebarea cum poate fi catalogat ca si cauciuc de vara,daca acuma iarna il modelezi cum vrei,la vara,la 60gr.C asfaltul, cred ca poate fi adunat in cana!
razzmatazz
05-12-2007, 10:01 PM
iti recomand sa le schimbi. dupa parerea mea, sunt cel putin 3-4 alternative evident mai bune pentru touring - michelin, goodyear, dunlop, bridgestone. daca vrei performanta, baga si pirelli in schema.
littleman e mai in bransa si poate sa-ti faca o recomandare la obiect.
alex_bassy
10-12-2007, 09:17 AM
Eu nu am gasit jante de tabla sub 250 roni la nici un magazin, pentru Corolla mea cu 195/60/15... Cu pana in 100 roni mi-as fi luat clar la prima strigare.
Am efectuat prima testare la Alpinele A3. Pana acum nota 10. S-au descurcat super ultra pe drum de mazga-zapada-gheata-gropi. Eram singurul din zona care puteam face manevre intr-o curte de zapada-gheata si in panta.
Si la drum sunt cu adevarat silentioase, maximul de zgomot fiind un suierat fin la viteza de 110-130kmh.
C_R_Y
10-12-2007, 12:56 PM
Eu mi-am luat Firestone Winterhawk si le-am si testat weekend-ul trecut la munte, pe zapada si gheata. Nu am avut nici un fel de problema, ba mai mult am urcat si pe unde altii s-au impotmolit. Intradevar, nu am termen de comparatie asa ca nu pot zice daca sunt mai bune ca modelul x sau y, dar eu sunt f. multumit de ele. Un singur aspect m-a nemultumit, in Bucuresti pe asfalt ud aveam aderenta mai buna cu cauciucurile de vara (Yokohama A460), e ceva normal ?
razzmatazz
10-12-2007, 01:02 PM
cry, as zice ca nu prea e normal.
tot advan 460 am avut de vara, iar cand mi-am pus ultragrip-urile am observat aderenta mai buna pe macadam ud, cam la 5 grade afara. de asemenea, de cand am UG, n-am mai auzit abs-ul intrand.
C_R_Y
10-12-2007, 02:24 PM
Eu am sesizat asta imediat cum am iesit cu ele din vulcanizare. Fiind noi, ma gandesc ca poate era si de la tzumburusii aia mici si desi care erau pe suprafata de rulare a anvelopei. O sa ma uit sa vad daca s-au tocit si mai fac un test ca m-ai pus pe ganduri.
razzmatazz
10-12-2007, 06:16 PM
nu vreau sa te pun pe ganduri amice, dar ma gandesc ca daca iti derapeaza pe asfalt ud, oare cum or face pe zapada?
sau poate ca sunt in aia 400-500 de km de rodaj, si e normal sa faca asha...
little, zi frate, cum e? ha?
LittleM@n
10-12-2007, 08:17 PM
Dap, prima mie de km e normal sa faca asa (mi-e prea complicat sa va explic acum de ce, tine de procesul de fabricatie, si ele la inceput sunt mai siliconate, dar ideea este ca nu e ceva iesit din comun). Cat despre aderenta la franare, depinde de la cauciuc la cauciuc; spre ex Dunlopurile 3D mi se par mult mai proaste pe asfalt (si ud si uscat, la plecare de pe loc, la franare, la ce vreti voi) decat cele de vara avute pana acum (Bridgestone Turanza ER30), care oricum erau sub Sava-urile Eskimo S3 de iarna...asa ca nu prea are relevanta ce spune lumea de ce cauciuc e bun, bla bla, conteaza cu ce te descurci tu bine; daca reusesti sa mergi ok cu masina asa si nu ti se pare foarte enervant si nu te sperie, etc, totul este ok :thumbsup:
C_R_Y
10-12-2007, 10:22 PM
N-am depasit o mie de km, am vreo 400 si am incercat si in seara asta si la fel face, derapeaza putin mai usor ca cele de vara pe asfalt ud (8 grade afara). Pe zapada si gheata, dupa cum am mai zis, nu am avut nici o problema.
Drept sa zic, parca imi place derapajul asta, ca e mai fun prin curbe luate intr-a 2-a si cu pedala la podea :D
LittleM@n
10-12-2007, 10:45 PM
Da, cu anvelopele de iarna este mult mai usor sa faci derapaj controlat, mers lateral, etc ;)
alex_bassy
13-12-2007, 12:34 PM
Asa am patit si eu cu gumele noi, tot intra ABS. Am trecut mult de 1000km si se simte si la demaraj, si la franare... E destul de clar ca orice pneu are nevoie de o perioada de rodaj.