PDA

View Full Version : Inchiderea centralizata la temperaturi scazute

vascaeu
22-01-2008, 02:54 PM
Mi s-a intamplat acum o saptamana cand peste noapte au fost -15 grade. Dimineata n-am reusit sa deschid masina. Desi becul de pe telecomanda se aprindea, usile nu se mai deschideau. Am incercat de enshpe ori fara rezultat. Dupa vreo 3-4 ore cand s-a mai incalzit afara si a batut soarele ceva timp pe masina, s-a deschis imediat. Nu am alarma montata pe masina, e cu sistemul ei de inchidere centralizata din fabrica.

A mai patit cineva asa ceva? Care sa fi fost buba?

monk
22-01-2008, 03:02 PM
se aprindea numai becul de pe telecomanda, sau clipeau si semnalizatoarele? Ai incercat si portbagajul, celelalte usi? de multe ori se intampla sa se lipeasca chederele din cauza ghetii (daca au fost umede).

vascaeu
22-01-2008, 03:22 PM
Se aprindea numai becul de pe telecomanda, altceva nimic. Masina nu raspundea in nici un fel. Am incercat sa vad daca s-a deschis vreo usa insa nimic.

monk
22-01-2008, 03:49 PM
a avut o migrena, lol!

bnicu
22-01-2008, 04:34 PM
Am patit si io, la yaris, aceeasi chestie. Am deschis cu cheia singurul butuc care nu se blocase, de la portbagaj si apoi am apasat pe telecomanda unlock si s-au deblocat toate, as usual... strange stuff.

beni
23-01-2008, 01:56 PM
mie mi se intampla uneori si la 15 grade cu plus sa-mi ramana butonul de la portbagaj apasat. mentionez ca masinuta mea are 1 luna si 2000km. e un yaris luna lca.

razzmatazz
23-01-2008, 03:13 PM
mie mi se intampla uneori si la 15 grade cu plus sa-mi ramana butonul de la portbagaj apasat. mentionez ca masinuta mea are 1 luna si 2000km. e un yaris luna lca.

vezi ca exista in orice bezinarie un spray de temperaturi scazute, facut special pentru incuietori, butoane si balamale. dezgheata si greseaza in acelasi timp. :thumbsup:

AdrianR
23-01-2008, 03:43 PM
la mine, dimineata la -18 grade se deschidea bine mersi, fara spray si alte alea

beni
23-01-2008, 04:01 PM
usile si mie mi s-au deschis din telecomanda alarmei (pe aia de pe chieie n-o folosesc) fara probleme si la -15 (mai rece n-am intalnit iarna asta la Constanta).

cristi
24-01-2008, 09:37 AM
Io am patit alta: dupa cateva zile de -10, timp in care n-am deschis decat portierele din fata, am incercat intr-o seara sa deschid dreapta spate si - surpriza - nu s-a deschis. M-am gandit ca o fi ceva gheata pe chedere si am incercat din interior, tot degeaba. Am lasat-o in pace si am incercat din nou dimineata, dupa ce a batut bine soarele in ea, si tot nu s-a deschis, asa ca am luat drumul la service. Cert este ca manerul se tragea, dar nu facea acel "clank" pe care il fac celelalte manere cand deschizi usa.
La service mi-au spus ca era nu-stiu-ce piesa mica, din plastic, care s-a rupt cand am tras de maner. Probabil era prea inghetata! Au comandat-o (alt show...) si o astept sa vina. Cand apare, ma uit si io la ea sa vad despre ce era vorba, si revin cu comentarii si precizari.
Acu', de ce nu s-au rupt si celelalte 3 piese la fel, de la celalalte usi, habar n-am!

vascaeu
24-01-2008, 11:40 AM
mda, deci pana la urma se pare ca a "inghetat" ceva pe la sistem. o sa-i intreb pe astia de la service sa vad daca au idee care ar fi putut fi cauza. sau sa nu fi avut putere destula cheia sa activeze sistemul la temperatura aia? ciudat :scratchchin:

gregorio
17-02-2008, 08:47 PM
vezi ca exista in orice bezinarie un spray de temperaturi scazute, facut special pentru incuietori, butoane si balamale. dezgheata si greseaza in acelasi timp. :thumbsup:

Sa stii ca si eu ma gandeam la un astfel de spray, dar pentru cauze mult mai nobile:

mi s-a intamplat in iarna asta, de doua ori, sa se depuna pojghita de gheata pe stergatoare:

din cauza folosirii cateodata a lichidului de parbriz, fie din cauza parbrizului incalzit - care lasa apa - si apoi a parcarii masinii peste noapte, apare un fenomen neplacut: cauciucurile de la stergatoare prind pojghita de gheata, care, din nefericire, a doua zi dimineata e tot acolo. am incercat sa le umezesc cu clean de parbriz, cu lichid de parbriz, dar tot degeaba - riscam sa-mi zgarii parbrizul (pur si simplu nu stergea deloc parbrizul, iar lichidul de parbriz ramanea si se scurgea gales pe sticla) :crybaby:

De aceea ma gandesc ca un spray care dezgheata e foarte bun....

totusi stau sa ma gandesc la un aspect cat se poate de important: e bine sa dai cu el pe vopseaua masinii (in sensul in care daca dai la incuietori e imposibil sa nu dai si pe portiera, tinand cont ca e pe baza de vapori); mai concret - nu ataca in timp lacul si vopseaua masinii ??? E FOARTE IMPORTANT DE STIUT!

razzmatazz
17-02-2008, 09:37 PM
la toyota veche dadeam cu spray d-asta mai ales la portbagaj - yala se bloca de la ger. nu mi s-a intamplat sa imi atace vopseaua.

cat despre stergatoare, exista o alta solutie pe care o practic: le ridic peste noapte, daca se anunta ger. vecinii cred ca imi lasa cineva "mesaje", dar crede-ma ca e mult mai usor sa cureti parbrizul a doua zi.

gregorio
17-02-2008, 10:49 PM
cat despre stergatoare, exista o alta solutie pe care o practic: le ridic peste noapte, daca se anunta ger. vecinii cred ca imi lasa cineva "mesaje", dar crede-ma ca e mult mai usor sa cureti parbrizul a doua zi.

sincer vorbind, e periculos din partea mea... nu stiu, dar cnd le vad asa cracanate in aer ma gandesc numai la ce-i mai rau: ca le incearca careva, sa le loveste vreun copilandru, etc. no offense

merci de sfaturi fratzane...;)