PDA

View Full Version : New user

Cip
10-12-2007, 08:55 PM
:group:Salutare!!Sunt nou in aceasta comunitate si am o toyota avensis din 2004 (octombrie, cu o generatie mai veche decat cea actuala )
As avea cateva intrebari referitoare la masina, intrucat o am de putin timp:

1.Ce ulei ar trebui sa cumpar, avand in vedere ca e 2.0 D-4D?Am inteles ca mobil 1, v-am atasat o poza, spuneti-mi va rog daca e acela :helpsmilie:

2.Imi puteti face o poza cu covorasele originale de avensis? Eu nu am si nu stiu de care sa imi cumpar :doh:

Cip.

zorro
11-12-2007, 10:52 AM
Bine ai venit in club. Sa o stapanesti sanatos si fara evenimente.
Uleiul Mobil 1 e bun. Din asta folosesc si cei de la service toyota.
Covorase originale gasesti la dealer-i toyota, dar cam scumpe. Eu am gasit unele bune la Pic, era trecut si Avensis pe ambalaj si s-au potrivit. Si erau aproximativ 60 lei.

Cip
11-12-2007, 01:27 PM
Ok, dar poza la covorase tot as vrea sa vad daca merita banii...
Si mai am o intrebare: Care sunt normele de poluare pt un masina mea( avensis 2.0 D-4D din octombrie 2004)?Fiindca nu scrie nicaieri.Thx

Cip.

zorro
11-12-2007, 02:19 PM
vezi aici:
covorase cauciuc
http://newata.toyota-europe.com/ata/accessory/list.do?accessoryId=90715&typeId=6369

covoras textil:
http://newata.toyota-europe.com/ata/accessory/list.do?accessoryId=47490&typeId=7646

cata078
11-12-2007, 04:08 PM
Ok, dar poza la covorase tot as vrea sa vad daca merita banii...
Si mai am o intrebare: Care sunt normele de poluare pt un masina mea( avensis 2.0 D-4D din octombrie 2004)?Fiindca nu scrie nicaieri.Thx

Cip.

Gradul de poluare chimica este codificat in numarul de omologare la rubrica 5 din Cartea de Identitate a Vehiculului (C.I.V.), respectiv la rubrica 10 din Certificatul de inmatriculare al Autovehiculului.

Autovehiculele avand nivelul de poluare generic numit "EURO 2" sau superior acestuia sunt codificate in numarul de omologare din C.I.V. prin ultimele doua caractere, alfanumerice, codificarea acestora fiind decriptata in tabelul de mai jos:

Clasa de emisii poluante
Codificarea data de ultimele doua caractere ale numarului de omologare
EURO 2
X1, X2, X3, X4, X5, X6, Y1, Y2, Y3
EURO 3
D3, E3, R3
EURO 4
E4, R4

Cip
11-12-2007, 04:23 PM
Multumesc zorro pt linkuri, se pare ca nu imi voi cumpara de la toyota intrucat pretul sunt convins ca este mare, iar modelele pe care le au nu imi plac prea mult...
Multumesc cata pt. explicatie, o sa verific :)

Cip.

Edit:Nu am carte de indentificare inca, am MOT din Anglia, masina e adusa recent de acolo :).
E o placere sa conduci un RHD :D

zorro
12-12-2007, 10:39 AM
Multumesc zorro pt linkuri, se pare ca nu imi voi cumpara de la toyota intrucat pretul sunt convins ca este mare, iar modelele pe care le au nu imi plac prea mult...
Multumesc cata pt. explicatie, o sa verific :)

Cip.

Edit:Nu am carte de indentificare inca, am MOT din Anglia, masina e adusa recent de acolo :).
E o placere sa conduci un RHD :D

Piese originale (dar mai ieftine) mai aduce si un coleg de forum, arunca un ochi aici:
http://www.club-toyota.ro/forum/showthread.php?t=713