View Full Version : Sugestie alegere Toyota Corolla pentru KM putini
In primul rand salut toti posesorii si fanii marcii TOYOTA. In al doilea rand sunmt intr-o mare dilema:trebuie sa aleg intre o TOYOTA COROLLA (masina noua) diesel sau benzinar si nu prea stiu care din ele sa o aleg. Masina o va conduce mama mea care in proportie de 90% va folosi masina in oras si face pe an cam 8.000 km iar mai mult de 100km/h (mai mult de 100km/h eventual daca mai pica si pe mana mea:))nu o sa vada niciodata aceasta masina. Eu zic ca un 1.4 vvt-i ar fi perfect dar ... dieselul este mai economic (avand in vedere numarul mic de km pe ani parca ar fi totusi benzinarul?!).
We salute you !
La 8000 km pe an Corolla 1.4 VVTi este alegerea perfecta la aceasta clasa. Daca Yaris-ul este prea mica pentru cerintele dansei, Corolla e urmatoarea alegere.
Este si foarte dinamica, de aceea e potrivita si la viteze de pana la 150-160-170, motorul oricum atingandu-si limitele dinamicitatii la aceasta cilindree incepand de la 140-150.
Din spusele unor colegi, 1.4 D4-D-ul atinge in Bucuresti pe Corolla cam 9 la suta cu traficul de varf si condus dinamic. Pana acum 2 persoane mi-au confirmat acest lucru. Benzina poate atinge 11 maxim 12 cand e nebunie, dar tocmai de aceea cred ca la 8000 km alegerea e mai buna pe benzina.
M-am amuzat foarte tare cu avatar-ul tau ce face pe TDI ! :)
Tommy
06-01-2007, 07:13 PM
Daca nu face macar 20 de mii de km pe an, nu merita diesel. In plus VVT-i-ul asta se conduce ca un diesel daca vrei, la 1800 de ture deja are cuplu bun, o poti logani ;)
Smokey
06-01-2007, 08:51 PM
In primul rand salut toti posesorii si fanii marcii TOYOTA. In al doilea rand sunmt intr-o mare dilema:trebuie sa aleg intre o TOYOTA COROLLA (masina noua) diesel sau benzinar si nu prea stiu care din ele sa o aleg. Masina o va conduce mama mea care in proportie de 90% va folosi masina in oras si face pe an cam 8.000 km iar mai mult de 100km/h (mai mult de 100km/h eventual daca mai pica si pe mana mea:))nu o sa vada niciodata aceasta masina. Eu zic ca un 1.4 vvt-i ar fi perfect dar ... dieselul este mai economic (avand in vedere numarul mic de km pe ani parca ar fi totusi benzinarul?!).
Parerea mea: benzina hatchback :punk:
Dieselul e mai economic la consum, dar mai scump la achizitie! Dieselul renteaza daca faci drumuri lungi pe autostrada, unde nu conteaza demarajul. La nr. mare de km (>25k pe an) incepe se renteze investitia intr-un diesel.
In oras si la drumurile aglomerate din Romania demarajul oferit de motorul pe benzina iti confera siguranta in plecari din intersectie cu stop, in depasiri, etc. Mama ta se va obisnui imediat cu puterea motorului si o va folosi cu succes.
Zic hatchback pt. ca in oras e mai usor de manevrat in spatii stranse, e mai usor de parcat, mers inapoi, etc. Nici la sedan portbagajul nu e chiar incapator, de ex. mie nu-mi incape caruciorul copilului :crybaby:, acum as alege hatchback.
Daca vrei economie poti renunta la echipare (aluminiu, ceata, etc). Femeile nu prea pun pret pe detaliile astea, si nici nu prea folosesc functiile astea. La femei conteaza culoarea :doh:
Succes la cumparaturi.
Mai am o singura intebare:e adevarat ca hatchback-ul este facut in Anglia si sedanul in Turcia? Optiunea este oricum pt. hatchback dar sunt curios daca este facut in Anglia.Atunci e clar: ramane 1.4 vvt-i si varianta hatchback.:thumbsup:
Mi-au promis ca instaleaza incalzire in scaune ...bonus din ,,partea casei''.
Legionaru'
06-01-2007, 11:36 PM
E adevarat: hatch-ul este fabricat in UK iar sedanul in Turcia.
Eu am Sedan-ul si sunt foarte multumit. Da e facut in Turcia. Dar conform Toyota Production System everywhere nu sunt probleme diferite sau rabat la calitate ca la Renault de exemplu !
Eu am deja 13000 km si nu pot raporta vreo problema. Nici una!
Sedan-ul are farurile mai mari. Probabil ajuta la drum lung ca se murdaresc mai greu eu stiu de la BMW-uri ca ochii mici fara spalatoare e dezastru, iar portbagaj-ul este 430 litri.
Am fost si cu Hatch-uri si nu am vazut nici o diferenta de finisare. Am cautat mult si nu am gasit :). Fabrica din Turcia e cea mai noua. Insa anul acesta cea din Rusia va fi cea mai noua, unde se va face Toyota Camry, model de lux pe piata americana. Toyota nu face rabat de la calitate/finisare pentru ca-si afecteaza negativ brand-ul.
Pentru oras cred ca Hatch-ul este mai practic, si este si mai ieftin cu 500-600 Euro la vremea cand l-am luat eu. Cu noua taxa de inmatriculare la Euro 4, probabil exact diferenta!
Bergero
07-01-2007, 01:42 PM
In total acord cu cele spuse mai sus Corolla 1,4 HB pare a fi alegerea perfecta. Spun asta pt ca aceeasi alegere am facut-o si eu. Criteriile mele: merg in jur de 10 000 km/anual, majoritatea in oras (doar doua-trei iesiri in weekend-uri/concedii extraurban), hatchback pt ca mi s-a parut suficient pt o familie de 3 persoane (este si mai usor cu 40 kg si mai ieftin cu vreo 700 E fata de sedan), consumul care e ok(8,5l/100km in oras). Este fabricata in Marea Britanie si nu se face nici un rabat de la calitate!In plus este usor de parcat, manevrabila si te asigur ca are toti caii adica in cazul unui drum extraurban nu te vei face de ris cu ea! Mai ales daca vrei sa fii cit de cit in limitele legalitatii!
Bergero
07-01-2007, 01:45 PM
Am omis sa spun dar cred ca se intelege ca e vorba de benzina!
Smokey
07-01-2007, 06:18 PM
Un pic offtopic, dar asta cu "made in turkey" e o legenda specifica romanilor. Prin Germania circula o vorba: "poti cumpara masina ieftina facuta de turci in Turcia, sau o masina scumpa facuta de turci in Germania" :D
Dupa cum am spus, Corolla Sedan e facuta in Turcia si dupa 2 ani inca n-are nici o hiba, nici macar un bec ars. Inainte de ea am avut 2 ani Renault Clio Symbol, tot "made in turkey" si n-am avut nicio problema dupa tras greu de ea drumuri in tara si in Europa. (a fost totusi un bec ars la bord).
Controlul calitatii tine de firma. Subansamblele sunt aceleasi indiferent de tara de fabricatie, iar procesul de asamblare e semi-automatizat. Si ce se face cu mana se face dupa o procedura clara, cu un control strict al calitatii.
Legendele de genul "masina mea facuta in turcia/romania a avut problema x,y,z" sunt in mare parte chestiuni psihologice sau, mai grav, abuzuri asupra masinii.
Am dat avansul si masina urmeaza sa fie livrata pana in sapt a 8-a (2007).Am obtinut un pret bun, zic eu, 15.000 DDP(630 de Euro avantaj client)+instalare incalzire(gratis) in scaune din parte dealerului. Asadar..incepe AMR-ul.:thumbsup:
Gata...a venit masinuta.:thumbsup:
pmhoria
20-01-2007, 05:42 PM
Si .... cum ti se pare? Iti place?
S-o folositi cat mai mult timp si drive safe.
Azi am facut cu ea primii 400 km/h si sunt placut impresionat de masinuta.Abia astept sa treaca de primii 1.000 km ca sa vad ce poate motorul dupa 4.000 rpm.
George.Burciu
20-01-2007, 09:20 PM
Oau ai si facut 400 km in prima zi.
Sa o stapanesti sanatos si sa te bucuri de ea.
Azi am facut cu ea primii 400 km/h si sunt placut impresionat de masinuta.Abia astept sa treaca de primii 1.000 km ca sa vad ce poate motorul dupa 4.000 rpm.
Poate, poate. Abia dupa 4000 rpm mecanismul VVT-i incepe sa deschida supapele la maxim :thumbsup: