View Full Version : avensis vs ...
23nst
06-01-2007, 12:28 PM
avensis vs 407 vs laguna vs mondeo vs vectra vs c5 vs octavia
ce masina recomandati pt un tanar, (destul de mare... pe la 1.85 si 125kg) care doreste o masina confortabila la drum lung, sprintena in oras, cu un consum redus si intretinere ieftina? af vrea ca pretul masinii sa se incadreze in 20.000 euro ddp, cu cat mai ieftinm, cu atat mai bine, avand sa zicem si posibilitatea de a mai ridica pretul... sa zicem maxim 21.500 euro ddp.
Legionaru'
06-01-2007, 06:43 PM
La 20.000 euro Avensis 1.8 VVT-i zic ca e cea mai buna alegere. Niciuna din celelalte nu are atatea dotari si motor asemanator in acesti bani.Intretiunerea cu siguranta e cea mai ieftina.
ovidiudinutm
11-01-2007, 06:01 PM
de acord cu Legionaru', d-asta am si eu si sunt tare multumit de ea, am deja 300000. Frate-meu are P 407 SW, 2.0 D, apai parca ar fi un dric, i-mi pare rau dar nu-mi place
LittleM@n
03-11-2007, 07:02 PM
Oamenii din topicul ala zic doar ca vai, avensiul e urat si cam atat; un nene zice ca i-a placut mai mult tinuta de drum (adica era mai moale decat avensisul, si nu simtea la fel de bine shusheaua); in fine, asta e diferenta dintre noi si ei: ei si bat cu caramida in piept ca ce tare e marca lor si ce varza sunt celelalte (fara sa stie ca de fapt, odata cu globalizarea, mai juma de masina a lor e ca si a noastra) iar la noi argumentele se dau frumos, si pe explicatii ceva mai obiective decat ale lor...e clar, la ei intervine subiectivitatea total, si le place masina doar cum arata, fara sa aiba cunostinte de orice altceva.
In fine, revenind la subiect, ce s-a-ntmplat nst, iar te bate gandu sa-ti dai masinuta???
o sa zic si eu doar atat:
Avensisul il cunosti, nu mai am eu ce sa-ti zic despre el
407 -...hmmm, am auzit atatea dracii despre el, ca numai imi trebuie; iar pe langa asta, imi placea la inceput, acum nu-mi mai place (chestie de gust)
laguna si c5- ... la fel ca 407, frantuzeasca; believe me, ca or fi ele confortabile, dar daca le desfaci si le iei atent la puricat sunt mult sub avensis; sa zicem ca citroen ar fi ceva mai rasarit la capitolul tren de rulare (cu suspensia pneumatica etc), dar se strica si astea repede (referindu-ma la km multi).
mondeo arata bine, este nou, deci o alternativa viabila...
vectra am condus-o personal si mi-a creat impresia de caramida (tanc) greu de urnit si manevrat; o masina impozanta doar ca sa fie acolo, nu neaparat si sa fie aproape de sofer. Rece intr-un cuvant
A, sa nu uit...octavia este alta clasa, o bagi la categoria Corolla ;)
Si-au luat niste prieteni de curand (cam 3 luni)...au de pe ea cam 26.000 de euro; erau multumiti dar nuu foarte incantati...pana s-au suit in Mazda lui mama :D Mai aveau un pic si plangeau :p nu le venea sa creada cate chestii poate avea, cun se simte, cum se aude, si care este diferenta, si pur si simplu nu puteau sa inteleaga cum de este mai ieftina decat a lor...iar cand au si mers cu ea au zis ca nici nu se compara cu a lor ;) Asa ca, daca pe tine nu te-a impresionat fata de avensis, atunci nici nu cred ca te va impresiona prea mult oricare din masinile puse de tine in lista acolo...
Ar trebui sa realizezi ca standardele tale s-au ridicat mult peste medie, iar cand vei avea una din alea, vei ramane dezamagit; si tot timplu cu gandul la ce-ai pierdut;)
RobertAVENSIS2.2
04-11-2007, 12:24 AM
Mesajul lui nst e din fata de 2007-01-06.... numai ca aici am gasit un subiect eu unde puteam sa imi spun parerea :D
cipicaduh
04-11-2007, 02:15 PM
Recomand cu caldura si eu Avensis 1,8 Luna sau Honda Accord Confort.
bebelacus
20-11-2007, 09:48 PM
aceeasi veche problema. citi km faci pe an? ce rost are sa dai banii pe diesel? benzina 1.8 de la toyota e tot ce iti trebuie. mai poti lua avnesis d-4d in echipare Terra sau chiar in Luna daca esti dispus dupa cum ziceai sa suplimentezi pina la 21500. asta daca iti place cum merge dieselul. mie unuia mi-a placut mult si acum am una in echipare Luna si merge excelent. Daca vrei insa ceva mai ieftin te poti orienta spre Octavia II dar cu motor de 1.9 si 105 cp. calitate a fabricatiei foarte buna, valoare la revinzare excelenta si mai cautata decit varianta 2.0 tdi. spatiu gramada si costuri decente de intretinere. 2.0 tdi este problematic. benzina sa nu iei sub nici o forma pe o masina de la grupul VW la clasa asta. In romania nu exista si nimeni nu concepe o Octavie, eventual un Passat, fara sigla TDI pe el si ai pierde mult la revinzare sau nu ti-ar lua-o nimeni. La Toyota si dieselul si benzina sint foarte apreciate, in special in categoria asta de cilindree. adica 1.8 si 2.0. Plus ca ai satisfcatii mari cu amindoua. La Octavia la benzina de 1.6 abia trage, 1.9 tdi trage bnisor dar cam zgomotos, insa in limite acceptabile. La toyota trag amindoua de rup. daca mergi mult noaptea octavia are faruri excelente fata de avensis. fata de varianta standard, mai poti adauga xenon, ceea ce la avensis este imposibil. trebuie sa iei o masina preechipata mult prea scumpa si nici macar xenoanele de pe avensis nu sint stralucite. Ar mai fi o varianta la Octavia cu motorul benzina asta nou, parca de 1.8 si 160 cp. cica trage frumos si consum acceptabil. ramine de vazut pretul. totusi, fa un drive-test cu octavia si cu avensisul, incearca toate motorizarile expuse mai sus sa vezi care te coafeaza cel mai bine, apoi alege-ti doar echiparea, trage linie si vezi tu atunci.