PDA

View Full Version : The Invincible

Smokey
04-01-2007, 12:55 PM
Hai sa incep eu cu parerile. Posed un Hilux, numele complet ar fi Hilux 2.5 D4D MK5 Invincible SR5 4x4 DC. Made in japan.

Cam asa arata:
http://eur.news1.yimg.com/eur.yimg.com/xp/carndriv/20050817/13/3411662334.jpg

Pareri numai de bine. Am luat-o pentru probleme utilitare si offroad. Pentru calatorii si familie am o Corolla. Stiam ce masina iau, am calatori ceva prin Africa, Asia si America de Sud, iar Hilux este masina preferata pt. majoritatea treburilor (cot la cot cu Hiace pt. transport persoane).

Motorul trage de la 1300 rpm pana dupa 4000, are un cuplu extraordinar. Nu am luat-o pentru viteza pe sosea, deci nu ma intereseaza "cat baga". For the record, la drum intins merg cu 100-110 iar maximul a fost undeva la 140.

Pe sosea singurele inconveniente e directia imprecisa si suspensia un pic cam dura pentru o domnisoara.

Pe teren cat am avut ocazia pana acum merge brici. Are reductor si diferential blocabil pe spate - daca stii cand si cum sa le folosesti nu ai probleme (binenteles, avand cauciucuri adecvate). Nu are diferential central, deci trebuie un pic de atentie la folosirea 4x4 pe suprafete aderente.

Nu vine standard cu carlig de remorcare, dar am negociat un carlig de remorcare heavy-duty care intra sub pragul din spate (nu toate se potrivesc cu pragul spate de la SR5).

In schimb are 2 puncte de ancorare in fata pentru ocheti si un carlig pentru diverse. In spate nu mai tin minte ce avea standard, acum am bara de remorcare + carlig, care are si un punct de ancorare pt. ochet.

Legat de remorcare, am tras cu ea remorca de 12m incarcata si n-a protestat deloc.

Am facut un upgrade la suspensii, am montat un kit de suspensii reglabile Rancho RX9000 cu sistem de aer comprimat reglabil din cabina. Cam asa arata kitul:
http://www.autopartsauthority.com/specials/images/rancho5.jpg

Kitul asta imbunatateste comportamentul pe soselele noastre, mai ales cand sunt denivelari mici si dese. Au noua puncte de reglaj (fata/spate). Offroad se pot intari la maxim sau cand am ceva de transportat, iar cand sunt in plimbare prin oras le las moi. Pe sosele bune la viteza la intaresc un pic, pt. comportament in viraje.

Revizia de 15k a costat 650 RON incluzand ulei (6l), filtre, gresat, manopera.

Pana acum (17.000 km) n-am avut probleme tehnice. Nici minore, nici majore. Cand o spal e ca'n prima zi :D

Consum: in oras aprox 9%, afara 7-7.5%. Iarna cu 4x4, serpentine si bagaje full 8%. Eu conduc mai agresiv, nevasta-mea scoate consum mai mic :eusa_whistle:

Upgradeuri planificate: capitonaj bena, cabina noua, proiectoare de ceata, lumini de drum, lumini auxiliare pt. offroad, lumini utilitare in spate, senzori parcare. Intr-un viitor mai indepartat bara ARB & troliu.

Cand am cumparat-o am avut de ales intre ea, Navara si L200. Desi inclinam de la inceput catre Toyota din motive evidente, am studiat si concurenta.

Urmatoarea optiune ar fi fost L200, dar mai scump. La aceeasi capacitate avea putere mai mare, dar si un consum sensibil mai mare(12-14). Ar mai fi fost si Navara, dar toate review-urile erau jalnice (rabat la calitate), arata ca o cutie de plastic inodora incolora.

In plus dealerii celebrului grup Dacia-Renault-Nissan de la Auto-Europa Timisoara sub orice critica, au facut tot posibilul sa-i ocolesc. Nota 10+ pentru dealerii Toyota (West Motors TM) care stiu ce vand si cum sa vanda.

Ar mai fi fost inca o "concurenta": noul Hilux (MK6 - Vigo) la doar 1000 euro in plus. Am ales totusi vechea varianta pentru ca mi se pare mai robusta, piata de accesorii e vasta (la vigo sunt toate noi si scumpe). In plus, Vigo mi se pare sub-motorizata, si nu-mi place bara fata.

Cam asta e, daca aveti intrebari specifice ... cu placere.

George.Burciu
04-01-2007, 05:42 PM
Sa te bucuri in continuare de masina si la cati mai multi km cu ea fara probleme.
Daca ai putea pune niste poze cu masina,in special cu interiorul ar fi extraordinar.
Multumesc.

alex
04-01-2007, 07:07 PM
Este super masina. Sa o stapanesti sanatos in continuare!

Cam prin ce situatii / la ce situatii offroad a facut fata ?

popescu catalin
05-01-2007, 01:05 PM
Salut!As vrea mai multe amanunte despre kit suspensii,ma bate gandul si pe mine:furnizor,pret,manopera,daca se fac si ce modificari,daca afecteaza garantia.Ce ai hotarat cu cabina?Eu astept masina la sf.martie,dar as vrea sa comand deja capitonajul si cabina.Nu sunt hotarat la cabina,otel sau plastic.Diferenta de greutate trebuie sa fie semnificativa.In ce priveste submotorizarea lui vigo astept masina sa-mi fac o parere.Cand am comandat-o(dec),erau 2 optiuni:1-102cp/~280Nm si 2-120cp/325Nm.eu am ales 120 cp.Nu doresc sa-i fac chip/flash tuning,deoarece nu am incredere.Numai bine!

Smokey
06-01-2007, 12:25 AM
Multumesc pentru urari!

Daca ai putea pune niste poze cu masina,in special cu interiorul ar fi extraordinar. Se pare ca nu prea am poze, am facut una azi repede cu telefonul la panoul de control al suspensiei.

Cam prin ce situatii / la ce situatii offroad a facut fata ?pai doar merg cu ea in romania :) Pe langa gropile curente, merg zilnic pe drumuri neasfaltate. In vara am facut un circuit in tara de 2000km care a inclus escapade soft-offroad, ex. vf. Rarau. ("soft" = se poate urca si cu dacia, dar fara bagaje si cu multa grija).

Cred ca cel mai dur traseu a fost la RedBull Romaniacs 2006, unde aveam coordonatele GPS ale unui punct din traseu (pe Culmea Orlaþel, langa Orlat) si am urcat pe un soi de drum forestier neintretinut, spalat de viituri. Imi pare rau ca n-am facut poze, dar eram prea concentrat la drum, iar fotograful de backup (sotia) zbiera in disperare :eusa_whistle:. Am o poza cu Giovanni Sala trecand in spatele masinii, o caut si o pun. Coborarea a fost si mai faina :icon_eek:

Salut!As vrea mai multe amanunte despre kit suspensii,ma bate gandul si pe mine:furnizor,pret,manopera,daca se fac si ce modificari,daca afecteaza garantia.Ce ai hotarat cu cabina?Eu astept masina la sf.martie,dar as vrea sa comand deja capitonajul si cabina.Nu sunt hotarat la cabina,otel sau plastic.Diferenta de greutate trebuie sa fie semnificativa.In ce priveste submotorizarea lui vigo astept masina sa-mi fac o parere.Cand am comandat-o(dec),erau 2 optiuni:1-102cp/~280Nm si 2-120cp/325Nm.eu am ales 120 cp.Nu doresc sa-i fac chip/flash tuning,deoarece nu am incredere.Numai bine!
Daca vrei cabina trebuie sa gasesti un importator cu omologare RAR, cu care mergi la RAR si-ti schimbi categoria masinii din "camioneta" in "furgoneta" (distractie). In plus, se vor schimba si masele si dimensiunile masinii in talon, deci pregateste-te pt. o distractie faina :D

Capitonaje gasesti din cauciuc dur (cele mai bune), eventual cu prinderi suplimentare. Mai sunt ieftinituri din plastic (devin casante) sau solutii-vopsea-cauciucate care se dau direct pe caroserie - avantajul la astea e ca le poti corecta in caz de deteriorare.

Eu cred ca le comand de la pickup.ro pana la urma.

La suspensii e filosofie mare, poti face mai mult rau decat bine. Poti schimba numai amortizoarele cu unele echivalente, dar cu performante mai bune (cazul meu - reglabile), sau poti schimba amortizoarele + foile (mai soft), sau poti schimba amortizoare + foi mai mari cu inaltare (lift). Aici ai optiunile de inaltare doar a caroseriei (kitul contine bucse, prinderi si ceva inaltatoare pt. radiator cred, prelungiri la coloana de directie) si/sau inaltare a suspensiei (alte bucse, prelungitoare, diverse).

Brandurile care se ocupa de suspensii sunt (din cunostintele mele) Old Man Emu si Rancho. Importatori/manopera nu stiu, eu am comandat printr-un prieten din franta si le-am montat singur.

Gasesti o comunitate offroad puternica pe 4x4mania.ro, sunt multi care aduc piese din state, au ateliere, etc.

Smokey
06-01-2007, 12:41 PM
Am sapat si am gasit ceva poze

dorel232004
08-02-2007, 10:09 PM
Mai spune ce ai mai facut cu masina, vrem amanunte!! Merita masina? Cum urca pe teren accidentat pe noroi si in panta, daca ai apucat sa mergi pe asa ceva! Ma tenteaza sa imi iau si eu una ca am la tara o portiune de teren de tot rahatu, ca nu stiu daca si Hiluxul reuseste sa urce cand e vreme nasoala. Astept orice fel de date despre orice referitor la aceasta masine. Multumesc.

Smokey
09-02-2007, 11:00 AM
Mai spune ce ai mai facut cu masina, vrem amanunte!! Merita masina? Cum urca pe teren accidentat pe noroi si in panta, daca ai apucat sa mergi pe asa ceva! Ma tenteaza sa imi iau si eu una ca am la tara o portiune de teren de tot rahatu, ca nu stiu daca si Hiluxul reuseste sa urce cand e vreme nasoala. Astept orice fel de date despre orice referitor la aceasta masine. Multumesc.Ti-am raspuns aici: http://www.club-toyota.ro/forum/showpost.php?p=1717&postcount=3

sorin.le
05-01-2009, 09:13 PM
Smokey, nu mai dai nici un semn de viata ?
Voiam sa te intreb de masina.

mirmidon
24-07-2011, 07:26 AM
Smokey a parasit cladirea... :(

imreszocs1970@yahoo.com
06-08-2011, 11:16 PM
am o mare intrebare??? se mai fabrica vechiul model ????

mirmidon
06-08-2011, 11:34 PM
Modelele vechi, clasicele MK1 Mk2 si Mk3 sunt deja istorie. Acum se fac masini care tin 10 ani si gata la REMAT cu ele :) Societatea de consum isi spune cuvantul...

che
07-08-2011, 12:33 AM
mirmi.. tu iar esti in urma .... in afara de imbunatatirea motorului transmisia si constructia mashini hilux ramase aceiashi ,,, cu mici imbunatatiri pt puntea fatza ... e cea mai dinozaur mashina din clasa ei ...

mirmidon
07-08-2011, 12:41 AM
Ce anume a ramas din vechile modele? Cumva sasiul? http://en.wikipedia.org/wiki/Toyota_Hilux - ia de vezi si tu niste poze...
Probabil ca am senzatia de model complet nou din cauza vopselelor pe baza de apa... :scratchchin:

che
07-08-2011, 05:51 PM
lasa ma vopseaua ... ca nu aia conteaza .

mirmidon
08-08-2011, 08:13 AM
Poate ca aia umfla caroseriile, ca balonul, daca tu zici ca e aceeasi masina de acum 20 de ani :biggrin: