PDA

View Full Version : Cabina & capitonaj

Smokey
01-01-2007, 02:52 PM
Salut,

Stie cineva un importator de accesorii pt. Hilux la preturi decente? Ma intereseaza o cabina (simpla) usor demontabila si un capitonaj pt. bena.

Am facut imensa gresala sa pun o cabina facuta la Bistrita :eusa_naughty:, acum trebuie schimbata.

Pe net am gasit deocamdata doar pe cei de la pick-up.ro care au preturi rezonabile, dar vreau sa vad mai multe surse. Binenteles, accesoriile originale la dealeri au preturi SF. :eusa_whistle:

Mulþam

popescu catalin
03-01-2007, 01:34 PM
La Multi Ani!

popescu catalin
03-01-2007, 02:00 PM
Salut,

Stie cineva un importator de accesorii pt. Hilux la preturi decente? Ma intereseaza o cabina (simpla) usor demontabila si un capitonaj pt. bena.

Am facut imensa gresala sa pun o cabina facuta la Bistrita :eusa_naughty:, acum trebuie schimbata.

Pe net am gasit deocamdata doar pe cei de la pick-up.ro care au preturi rezonabile, dar vreau sa vad mai multe surse. Binenteles, accesoriile originale la dealeri au preturi SF. :eusa_whistle:

Mulþam
La multi ani!O sa-ti spun ce am gasit eu despre cabina hilux

popescu catalin
03-01-2007, 02:12 PM
Pe net am gasit urmatoarele variante:anglia 1000gpb+tva+transport(4x4x4.com),romania :pick-up.ro si CARRYBOYromania,ambele Tg.Mures.La carryboy am luat leg.cu dl.REKA si am urmatorul raspuns:cab pt hilux DC geamuri laterale culisante,degivrare,stop led,bari longitudinale,retrovizor ext,1700 euro+tva+transport bucuresti,fara montaj,fara vopsit.Acum astept o lista de preturi de la riadh(arabia saudita),tara fara tva,impozit pe profit ..etc.Te tin la curent!

popescu catalin
03-01-2007, 02:13 PM
Spune-ne despre masina(impresii,probleme etc)si despre cabina de bistrita-e fabricata acolo?

Smokey
04-01-2007, 12:56 PM
La Multi Ani,

Mulţam de info. M-am tot uitat si eu pe siteurile de afara, dar in mare cu transport si TVA-ul nostru (100% legal) iese scump in final.

La Bistrita e o firma care face carosari pt. Dacia papuc cu fibra de sticla. I-am sunat si spuneau ca au matrita si pt. Hilux DC. A trebuit sa merg acolo pt. montaj, ca trebuiau facute mici "ajustari" la fata locului :-/

Acolo surpriza. Hilux-ul meu e un MK5 Ian 2005 (aka Invincible) care are doua particularitati fata de predecesoarele MK5: Grilajul de protectie al benei e la acelasi nivel cu benei si buza benei e rasfranta in interior (si nu in exterior ca la predecesoare ).

In fine, din cauza grilajului ala cabina nu a incaput corect. Puteam taia grilajul (no way) sau inghesui cabina de fibra de sticla intre grilaj si restul masinii - ceea ce am facut in final. A rezultat o frecare nasoala la denivelari cu un scartait isteric.

In fine, nu asta e problema mare. Cu toata bunavointa celor de la Bistrita, calitatea este "Dacia papuc orientated". Adica nu se inchide bine usa din spate, trancane toata, a inceput sa se slabeasca, freaca pe alocuri ... bleacs. Asta a fost o solutie de compromis si m-am invatat minte.

Impresiile aici: http://www.clubtoyota.ro/forum/showthread.php?p=673

Smokey
09-01-2007, 03:31 PM
Updates:
:punk:la pickup.ro aduc cabine facute in Thailanda, termenul de livrare e 2-3 luni :scratchchin:.

Am re-descoperit (in prostia mea uitasem de ei) si pe cei de la CarryBoy Romania, care aduc in 2-3 saptamani. Preturile comparabile.

Problema este ca pentru a monta cabina trebuie taiat grilajul de la bena (din spatele geamului). Se pare ca nu scap de asta. :crybaby:

popescu catalin
12-01-2007, 03:29 PM
Updates:
:punk:la pickup.ro aduc cabine facute in Thailanda, termenul de livrare e 2-3 luni :scratchchin:.

Am re-descoperit (in prostia mea uitasem de ei) si pe cei de la CarryBoy Romania, care aduc in 2-3 saptamani. Preturile comparabile.

Problema este ca pentru a monta cabina trebuie taiat grilajul de la bena (din spatele geamului). Se pare ca nu scap de asta. :crybaby:
Noutati despre cabine:CARRYBOY au pe stoc gte si g600 la sf.februarie.Poti monta la ei(97 euro) si vopsit(150 euro).Eu m-am hotarat la pick-up .ro ,nu iau fibra,iau otel (diferenta~30 euro), dar vine vopsita la nuanta masinii si are stergator spate(util)Numai bine.

popescu catalin
12-01-2007, 03:30 PM
Noutati despre cabine:CARRYBOY au pe stoc gte si g600 la sf.februarie.Poti monta la ei(97 euro) si vopsit(150 euro).Eu m-am hotarat la pick-up .ro ,nu iau fibra,iau otel (diferenta~30 euro), dar vine vopsita la nuanta masinii si are stergator spate(util)Numai bine.
Am uitat:preturile nu includ tva

Smokey
22-01-2007, 09:21 AM
Pana la urma am comandat de la CarryBoy ... sa vedem ce iese.

popescu catalin
22-01-2007, 10:59 AM
Dupa ce o montezi ,scrie-mi impresii,eventual foto.Ma intereseaza ,daca o monteaza ei,cum procedeaza,daca sunt profi,preturi etc.In buc.,T.R. insista ca o sa pierd garantia daca nu o montez la ei(de fapt firele pt. stop si stergator),dar nu dau preturi:ia dom-le cabina si vedem noi!?Numai bine.

Smokey
06-03-2007, 10:20 AM
Game over.

Pe scurt: la pick-up.ro aduceau cabina doar pe comanda in 2-3 luni (1 luna = 30 zile) (estimare aproximativa), made in Thailand. Capitonaj aveau pe stoc pentru modelele non-SR5, care stiau ca nu se potrivesc, dar "baietii spun ca merge". Deci nu comand.

Next: Carryboy romania. Au de toate, comanda in 2-3 saptamani de data asta. Comand de la ei cabina de otel cu geamuri laterale si capitonaj. Negociez transportul gratuit (suportat de ei) pana in Timisoara, avand in vedere ca voi face montajul singur. CAdem de acord si trimit banii.

Dupa 1 saptamana ma suna o tanti si-mi spune sec la telefon:
Tanti: - Dati-mi contul sa va trimit banii
Eu: - .... aa... ce bani?
Tanti: - Banii pe cabina.
Eu: - ... aaa.. dar eu nu vand nici o cabina, cumpar
Tanti: - Nu v-a sunat colega?
Eu: - Nu.
Tanti: - Nu se mai fabrica cabine pt. modelul dvs (2005)
Eu: - ....
Tanti: - Si nici alt model.
Eu: - ... !?!

In fine, trimit banii inapoi si dupa 3 saptamani primesc cabina. Dupa incurcatura cu cabina au uitat ca au promis transportul gratuit si m-au incasat cu 1 milion pentru cuva. M-am declarat scarbit de eveniment si n-am mai sunat sa cer explicatii.

Din motive personale aman instalarea cuvei, dar in weekendul trecut am purces la treaba:
- am taiat grila de protectie a benei
- am instalat cuva cea noua
- am reinstalat vechea cabina cu 2 cm mai in spate

Binenteles, orice lucru care trece prin Romania are de suferit. Cuva mea cea noua, indelung cautata si cu greu comandata ... nu se potriveste.

Adica io degeaba am scris acolo pe formularul de comanda ca am un SR5 fabricat in 2005, ca ei imi trimit o cuva de model '98-'99. Am gasit pe cuva o mica eticheta care specifica asta. Pe cine sa injur? Pe mine, ca n-am verificat la primire ... asta e, mi-a spus mama sa nu am incredere in straini.

Noroc cu designerii de la Toyota care au fost detasati la alte proiecte mai interesante in perioada '99-'2005 si n-au modificat prea mult dimensiunile benei. Adica noua cuva (sau vechea) e mai inalta cu 5 mm decat trebuie, si gaurile pentru ancorele de fixare sunt in alte locuri.

In final cu un pic de ciopartire si bricolaj a' la' Roumanie ... ma declar aproape multumit.

Cu ocazia asta am remarcat ca tabla de pe Hilux e groasa rau (ne-am chinuit ceva cu gauritul), in plus toata bena e dublu-ranforsata. Pentru a preveni acumularea de apa, exista un sistem destept de fante pentru drenaj.

Dupa toata povestea asta am ramas cu gustul amar al colaborarii cu CarryBoy Romania, si probabil voi avea in permanenta obsesia gaurii pe care-am facut-o in capitonaj pentru a scoate ancorele (vroiam sa fie totul etans).

Cu cu asta am incelacat pe'o sa si mi-am montat cabina.

ps: atentie la ce comandati, in special de la carryboy.

popescu catalin
06-03-2007, 05:22 PM
Salve!M-ai speriat.E de necrezut ce ai patit.Eu am vorbit in ambele locuri si am ramas la carryboy.De ce?Au in bucuresti un dealer delta electronic,care merge pe aceleasi preturi si nu percepe transport.Am vb. acolo cu dl. preotescu ,i-am explicat ce vreau(cab+capit.).avans 30%,2sapt.,vine marfasi ma programeaza la montaj(aprox100euro).Nu am purces la treaba ,deoarece nu mi-a venit masina(peste3sapt).Cabina vine vopsita la culoare.Asta e varianta,sunt in buc.,merg cu masina si stau langa ea cat dureaza montajul.Daca e ceva in neregula,sesizez pe loc si iau masuri.(sper sa nu fie nevoie,tipul a fost ok)Nu vreau sa ma las prostit si am si alte argumente(105 kg,coleric,copilarit in pantelimon)Vorbim

popescu catalin
30-07-2007, 12:45 PM
M-am fript!Am comandat cabina +capitonaj la pick-up.ro.Bun.Am platit avans 30%,restul urmand cand primesc marfa.Am asteptat~2 sapt.,vine marfa,ma programez la montaj,(delta electronic-firma adevarata,baieti profi,scule,stiinta)Ajung la delta,desfacem cutiile,cabina-belea,super lucrata,capitonata,finisari super,o punem pe masina-levitam de bucurie,plec multumit.Acasa desfac plicul cu acte.inauntru factura,certif de garantie.Fara certif de conformitate.ok,zic ,lasa ca o omologhez artizanal-preschimbare talon.Ajung la rar,acolo zic ok,dar trebuie completate niste hartii de catre pick-up,bine,le iau(achit 560 ron),le trimit cu fan courier la pick-up,dupa care se rupe filmul(dau ~30 telefoane-nu e in tara administratorul,sa vb in thailanda,mai sunati,la noi nu se cere la rar asa ceva,decat la buc.,in toata europa nu e nevoie de asa ceva,daca o dati jos si va opreste politia,tot va amendeaza etc)Acum (dupa 3luni) sunt in situatiaurm:merg cu masina cu cabina,si ma rog sa nu ma opreasca politia.nu am timp(deocamdara de tribunale,si nici sa ajung la tg.mures,sa le dau foc.va urma

MAXLINER ROMANIA
28-10-2007, 10:22 PM
Salut la toti!Eu comercializez accesorii Hilux,daca are cineva nevoie, sa-mi trimite un mesaj.In rest,sper sa nu ma mai baneze adminii.m-am invatat sa stiti!more details in my profile:)