PDA

View Full Version : Corolla 1.4 D4-D vs. Mazda 3 1.6 CD110 vs. Peugeot 308 1.6 HDI

scoty
14-11-2007, 10:29 PM
Lasand de o parte faptul ca sunteti fani Toyota cu argumentele de rigoare voi pe care a-ti cumpara-o.

OvidiuH
14-11-2007, 11:15 PM
Spune-ne ceva şi despre dotări... sau te interesează la acelaşi preţ ?

razzmatazz
15-11-2007, 07:47 AM
Lasand de o parte faptul ca sunteti fani Toyota cu argumentele de rigoare voi pe care a-ti cumpara-o.

ce faci frate, o luam de la capat?... :)

cristip
15-11-2007, 10:33 AM

Am niste prieteni care lucreaza la Siemens VDO (a nu se confunda cu VDO), mi-au zis ca fac aparatura pentru toate firmele de autoturisme... mai putin toyota.

De ce nu si pentru toyota?

Pentru ca toyota are exigente mai mari si cere o alta certificare a calitatii aceeasi care este si pentru avioane (fara gluma) pe care SVDO nu o au.

Am facut cu toyota mea 20000 km in 11 luni, nu am nici un cuvant de lauda nici un cuvat de critica. De ce? Pentru ca face ceea ce trebuie sa faca: ma duce din punctul A in punctul B confortabil si in siguranta.

O zi buna!

bebelacus
16-11-2007, 09:58 PM
asta e un fel de abureala, cu controlul calitatii ca la avioane. cred ca amicul nu stia exact despre ce e vorba cu controlul calitatii, certificari si alte alea. zicea cineva sa fim ponderati. asta induce un fel de sentiment ca masina e fara pata si prihana si ultra sofisticata. ce sa zic? or fi mai tipicari astia ai nostri, de la toyota, insa comparatia cu avioanele mi se pare putin ridicola. poate a vrut sa spuna ca toyota sint un fel de fabrica de avioane pe linga altii, o fi folosit si el vreo hiperbola, acolo, doar asa ca sa accentueze calitatea.

cristip
19-11-2007, 02:15 AM
asta e un fel de abureala, cu controlul calitatii ca la avioane. cred ca amicul nu stia exact despre ce e vorba cu controlul calitatii, certificari si alte alea. zicea cineva sa fim ponderati. asta induce un fel de sentiment ca masina e fara pata si prihana si ultra sofisticata. ce sa zic? or fi mai tipicari astia ai nostri, de la toyota, insa comparatia cu avioanele mi se pare putin ridicola. poate a vrut sa spuna ca toyota sint un fel de fabrica de avioane pe linga altii, o fi folosit si el vreo hiperbola, acolo, doar asa ca sa accentueze calitatea.

Cu riscul sa devin offtopic, am sa clarific:

Faci o confuzie intre controlul calitatii si clase certificare a calitatii.

certificarea unei calitati este data de o terta parte (nici de furnizorul de produse, nici de beneficiar) de o autonomie recunoscuta de abele parti.

Exista mai multe clase de certificare de calitate, in functie de acestea este si pretul unui produs.

Desi comparatia cu avioanele, este oarecum indusa, nu am intentionat sa fac asa ceva.

Voiam sa spun ca furnizorul toyota pentru partea electrica, electronica si aparatura trebuie sa aiba conf cu ceritele toyota acesta clasa de certificare a caliatii.

Nu-i stiu codul, dar te asigur ca nu sunt ridicol.

bebelacus
20-11-2007, 09:28 PM
ei, si tu acum! ce sari in sus? nu te-am facut ridicol. am zis doar ca suna ridicol ce zicea amicul. tu pe el l-ai citat, nu-i asa? iar certificarea e data intr-adevar de un auditor independent. chiar si cu un tert independent se mai poate ca un anumit producator, sa zicem toyota, chiar sa depaseasca standardul de calitate cerut de acel audit. confuzii intre CTC si certificari nu am facut si nici nu cred ca a reiesit asta. eu iau parte la vreo 3-4-5 audituri certificare a calitatii, an de an, si interne, si externe.
voiam sa bag si un "beerchug" dar m-am bagat la raspuns rapid si nu gasesc emoticonu'

serbanica
09-01-2009, 10:11 AM
cand mi-am luat corolla 1,6 benzina ultima comparatie am facut-o cu mazda 3. vad ca tu ai optat pentru versiunile pe motorina. eu iti pot expune de ce am ales corolla in loc de mazda, strict ca design. dupa ce le-am analizat indelung am ajuns la concluzia ca imi place mult mai mult cum arata toyota in interior. nu prea m-a incantat acea lumina rosiatica de la mazda. am considerat-o un pic obositoare. dar asta e pana la urma o chestiune de gusturi. de peugeot nu prea stiu ce sa zic insa poti include in versusul asta si civicul pentru ca eu zic ca are loc :)

multa bafta in alegerea ta

kte
12-01-2009, 05:33 AM
Serbanica,
cred ca initiatorul topicului are de mult masina
aici se mai poate discuta doar un versus intre aceste modele sau poate moderatorii sa-i puna lacat

paul-cristian
10-02-2009, 06:34 PM
Ce rai mai sunteti!