PDA

View Full Version : Clasament JD Power 2005

alex
26-12-2006, 01:18 AM
Iata aici clasamentul JD Power din 2005:
http://www.clubtoyota.ro/imaginiforum/134555445.jpg

George.Burciu
28-12-2006, 01:59 PM
Interesant.
Neasteptat de bine pozitionate masinile Skoda.
Cat despre ale noastre mi se pare ca sunt intr-o usoara scadere de forma.

alex
28-12-2006, 10:51 PM
Depinde, nu-i chiar asa.
Putem deschide cate un vote poll la fiecare model sa bifam fiecare daca e multumit sau nu.
Pot apare si exceptii, dar se rezolva. La tine ar trebui neaparat la service sa se uite cineva in log-uri la injectie.
:(

cristimard
29-12-2006, 11:02 AM
mie-mi convine clasamentul. Dar eu stau binisor pe 3 cu yarisul...

nelu
14-02-2007, 10:02 PM
Pentru al cincilea an consecutiv,Toyota obtine prima pozitie in topul JD Pover 2006,care masoara satisfactia posesorilor de autoturisme din Germania.Sondajul a fost realizat printre 22.000 de posesori de autovehicule care detin masini de 2 ani.In ordinea importantei,criteriile urmarite in evaluarea satisfactiilor clientilor sant:calitate/fiabilitate(30%),design(25%);service(23%),costuri de intretinere(22%).Toyota a acumulat 851 puncte din totalul de 1000,cele mai multe dintre ele fiind acumulate pentru calitate/fiabilitate si service.Brandurile Toyota s-au clasat pe primul loc in 4 din totalul de 7 segmente.Astfel,Toyota Yaris a ocupat prima pozitie in segmentul B,Toyota Corolla in segmentul C,Toyota Corolla Verso in segmentul MPV,in timp ce Toyota RAV4 si-a adjudecat suprematia in segmentul SUV.Martin Volk,Research Manager la JD Pover and Associates Europa afirma despre configuratia topului de anul acesta:"in timp ce performanta brandurilor Toyota continua sa ne impresioneze,este o veste buna sa vedem ca in 2006 masinile europene reusesc sa-si imbunatateasca scorul obtinut la capitolul service"(referire concreta la Mini si Audi,care au reusit sa obtina calificative mai bune compatabil cu anii trecuti)

George.Burciu
28-02-2007, 10:48 AM
Un link interesant catre clasamentul pe 2006 al prestigioasei registe TopGear.
Din pacate nu suntem clasati prea bine cu Toyotele noastre :(

http://www.topgear.com/content/carsurvey/2006

George.Burciu
28-02-2007, 10:52 AM
Si un alt link cu topul constructorilor de masini.
Vai de capul celor care au masini frantuzesti.:(
Toyo e pe 7 a cazut doua locuri din 2005.
In top Skoda.
Foarte interesant,uitati-va.

http://www.topgear.com/content/carsurvey/2006/features/08/2.html

cristi
28-02-2007, 02:26 PM
:scratchchin: Hmmm...

Imi rezerv totusi dreptul sa am rezerve personale, cat timp topul vine de la britanici, fie ei si Top Gear.

Chiar asa, nemtzii (care sunt destul de scartzari) sunt super multumiti de Toyo de ani incoace, iar britzii nu, ei sunt fani Skoda :wink: ...
Cam mare diferenta intre consumatorul german si cel britanic privind exact aceleasi produse, nu credeti?:scratchchin:

George.Burciu
28-02-2007, 03:16 PM
Posibil sa existe un grad de subiectivitate in fiecare top de genul asta.
Totusi Top Gear doar a adunat parerile utilizatorilor,topul nu e facut de ei.
Si nu prea cred ca se preteaza acesti tipi la magarii.
Oricum si iubitori VAG spun ca topul JD Power e trucat,etc.

cristi
28-02-2007, 08:03 PM
De cand am vazut ca la britzi Focusu' e masina preferata (nu ca ar fi facuta in UK...), asta cand era singurul model din clasa care venea in standard cu tamburi pe spate, m-am mai linistit cu ei.
Iar despre magarii, s-au pretat si altii (Auto Motor und Sport), asa ca nu-i banuiesc de vreo cinste excesiva. La noi, cel putin, articolele si testele facute la comanda sunt regula in presa auto, si ceva imi spune ca sistemul nu-i inventat de ai nostri ;)!
Nu pot sa nu fiu surprins cum pe piete cu culturi ale marketului egale (Germania si UK), consumatorii sa aprecieze atat de diferit produse identice, cum sunt autoturismele si serviciile conexe lor. Ca sigur Skoda din germania e identica cu cea din uk, iar toyo la fel. O fi de la amplasarea volanului pe partea gresita a masinii la britzi...?