PDA

View Full Version : Land Cruiser 100 (L6; 4,2 litri TD; 204CP; 430Nm)

alex
25-09-2006, 01:53 PM
Sunt curios cat consuma dihania de 4.4 daca e cineva sau a auzit.
Din cate stiu eu e numai pe automata.
A auzit cineva cat papa si performante ?
8)

WDM
20-02-2007, 03:25 PM
Salut Alex, intrebarea se refera la Land Cruiser 100 4,2 TD AUT (6 cilindri in linie diesel) sau la Land Cruiser 100 4,7 DOHC 32supape EFI VVTi (8 cilindri in V benzina) ? Intreb pentru ca nu cunosc modelul LC 4.4 . Daca este o gresala, te rog modifica titlul in LC 100 4,2 TD AUT (este singurul model care se comercializeaza oficial in Europa). V8-ul este pentru alte piete unde benzina nu este (inca) un lux. Multumesc si toate bune.

Colonelu'
06-04-2007, 05:01 PM
WDM, sunt eu interesat de consumul unei LC 100 4.2TD.
Pentru ca am citit ca ai ceva experienta, atat cu LC 120 cat si cu LC100, cred ca nu ar strica sa deschizi un topic in care sa ne spui ce plusuri si minusuri ai sesizat intre cele doua masini.
Marturisesc ca sunt in dilema intre a cumpara SH unul din cele doua modele.

Multumesc.

WDM
10-04-2007, 09:26 PM
Salut Colonele' ! Sunt convins ca daca ai ajuns sa evaluezi posibilitatea de a alege intre un LC120 si un LC100, nu consumul va fi cel care te va determina sa alegi un model sau altul. Totusi, pot sa-ti spun urmatoarele despre consum - LC120 consuma in Bucuresti in medie 13,50 litri/100km in timp ce LC100 consuma in medie 17,00 litri/100km (conditii de trafic infernal cu o medie a vitezei de maxim 20km/h). In afara orasului consumul minim pe care l-am inregistrat mergand Bucuresti - Brasov cu maxim 100km/h pe scurte portiuni a fost pentru LC120 de 8,00 litri/100km si de 9,5 litri/100km pentru LC100. In mod real, la un drum de 5000km in Europa cu mers pe autostrada 180km/h timp indelungat, la LC120 am avut o medie generala de 12,50litri/100km. Din pacate pentru LC100 nu pot sa-ti spun cat ar consuma la un astfel de drum pentru ca nu am avut ocazia sa il fac, dar "feeling-ul" meu este ca media va fi undeva in jur de 13,50 litri/100km, repet, mergand sustinut intre 150km/h si 180km/h pe autostrada.
In rest este relativ dificil de comparat cele doua modele. LC100 este un 4x4 "full size" ajuns in faza de productie "end of life", cu o mecanica exceptionala si un motor indestructibil 4,2 TD 6 in linie (derivat din motorul folosit pentru camioanele de 7,5t Toyota) cu o estetica invechita dupa parerea multora sau clasica dupa parerea fanilor. In mod particular aceasta ultima serie de LC100 are dotari exceptionale care o situeaza peste nivelul VIP de la LC100 (nu le repet, pentru ca le poti gasi pe site-ul Toyota). LC120 este mai nou, mai mic, beneficiaza de tehnologia D4D si ofera ca alternativa posibilitatea de a alege o cutie manuala in 6 viteze Vs LC100 care se livreaza numai cu cutie A/T 5 viteze. In fine, LC120 pare a fi mai "vioi" in traficul din oras dar odata ajuns pe sosea LC100 este din toate punctele de vedere superior - tinuta de drum (este mai lat si isi ajusteaza hidraulic garda la sol in functie de viteza, etc), viteza, cuplu. Pentru a concluziona, gandeste-te la diferenta dintre LC100 si LC120 cum te gandesti la diferenta dintre Clasa S si Clasa E sau Seria 7 Vs Seria 5 sau dintre A8 si A6. Daca pretul platit nu este un impedimet, si daca antena radio care iese vertical din aripa dreapta ca la masinile de acum 20 de ani nu te deranjeaza, iti recomand din tot sufletul LC100. Daca doresti ceva mai modern, sau daca folosesti masina off road, atunci LC120 este o alternativa mai potrivita, dupa cate cred eu... O ultima informatie, daca ai rabdare si daca doresti modelul nou de LC100, acesta va fi disponibil de la inceputul anului viitor, cu o motorizare fantastica - 4,5litri TD 8 cilindri in V, 430Nm, 151kW (vezi site-ul Toyota Australia unde se testeaza acest motor nou pe seria LC70). Toate bune si succes in alegerea modelului dorit :thumbsup: !

WDM
21-11-2007, 08:43 PM
Buna seara,
Revin cu promisiunea facuta vis-a-vis de informatiile despre consumul inregistrat de Land Cruiser 100 (L6; 4,2 litri TD; 204CP; 430Nm) pe parcursul unui drum lung pe autostrada (in Germania).
Surpriza este una placuta si anume, la o viteza constant sutinuta pe autostrada, de 170 - 180km/h pe portiunile fara restrictii si fara trafic, cu o medie de aprox. 130km/h (vezi fotografiile), consumul mediu inregistrat a fost de 12,7 litri la 100km. Spun surpriza placuta datorita faptului ca in final media generala pentru un drum de 3.500km a fost de 12,5 litri la 100km pentru un motor de generatie mai veche, de 4200cmc si 6 cilindri in linie. Exact acelasi consum l-am inregistrat si cu Land Cruiser-ul 120 D-4D (CV manuala 6 viteze) pe acelasi drum, cu un an inainte. Cam acestea ar fi noutatile despre consumul pe autostrada. In oras (Bucuresti cu traficul bine cunoscut), consumul este de aproximativ 16,0 litri la 100km.
Toate cele bune !

activm
31-03-2008, 07:40 PM
intrebare pt. wdm,de ce inaltimea pe bord,adica a ledului,nu era pe low?

WDM
01-04-2008, 02:30 PM
intrebare pt. wdm,de ce inaltimea pe bord,adica a ledului,nu era pe low?

Pentru ca am uitat si am mers asa... In plus, trebuie sa mentionez ca LC 100 NU isi ajusteaza automat garda la sol in functie de viteza (asa cum am mentionat gresit eu in descrierea anterioara). In fine, ideea este ca mergand pe autostrada nu am simtit ca ar fi necesar sa modific setarea amortizoarelor pe pozitia "sport" si sa folosesc setarea (butonul) "power" pentru modificarea parametrilor CV + motor. In Romania datorita depasirilor frecvente si a traficului bine cunoscut, am folosit de multe ori "sport" + "power". Sper sa fi fost de folos raspunsul. Toate cele bune !

alinchivu
16-11-2009, 12:21 AM
esti sigur ca in oras consumul mediu este de 17 l/100 km?
eu am avut un land cruiser 80, motorul clasic de 4.2 l diesel..si in oras consuma 12.5..f rar trecea de 13
daca ma fortam putin chiar scoteam un consum sub 12 l/100 km

steph
16-11-2009, 01:29 AM
Dupa 2 ani m-as mira sa mai raspunda :)

WDM
18-11-2009, 03:14 PM
Da, sunt foarte sigur. Mai ales ca am avut doua LC 100 si ambele in oras (Bucuresti) consumau ~ 17 litri/100km. Foarte adevarat ca "traseul zilnic" era foarte scurt si nu apucau nici sa se incalzeasca motoarele. Asa incat si acest aspect sunt sigur ca a influentat negativ consumul mediu in oras. Spre comparatie acum folosesc un LC V8 diesel si pe acelasi traseu zilnic in oras, consumul mediu este ~ 19 litri/100km.
Concluzia dupa 10.000km cu LC V8 din care 6.000km parcursi in concediu anul acesta ?
Sunt multe zilele in care imi pare rau dupa LC 100...
Asa incat cine are norocul sa fie proprietarul unui LC 100, sa il stapineasca sanatos si sa nu il vanda pentru ca este ultimul Land Cruiser "autentic" :thumbsup:, iar cine are sansa sa cumpere unul sa nu stea prea mult pe ganduri.

alinchivu
18-11-2009, 03:31 PM
Dupa 2 ani m-as mira sa mai raspunda :)
uite ca au trecut 2 ani dar tot fan lc a ramas:)

alinchivu
18-11-2009, 03:34 PM
Da, sunt foarte sigur. Mai ales ca am avut doua LC 100 si ambele in oras (Bucuresti) consumau ~ 17 litri/100km. Foarte adevarat ca "traseul zilnic" era foarte scurt si nu apucau nici sa se incalzeasca motoarele. Asa incat si acest aspect sunt sigur ca a influentat negativ consumul mediu in oras. Spre comparatie acum folosesc un LC V8 diesel si pe acelasi traseu zilnic in oras, consumul mediu este ~ 19 litri/100km.
Concluzia dupa 10.000km cu LC V8 din care 6.000km parcursi in concediu anul acesta ?
Sunt multe zilele in care imi pare rau dupa LC 100...
Asa incat cine are norocul sa fie proprietarul unui LC 100, sa il stapineasca sanatos si sa nu il vanda pentru ca este ultimul Land Cruiser "autentic" :thumbsup:, iar cine are sansa sa cumpere unul sa nu stea prea mult pe ganduri.

eu am mers doar cu LC 80 si LC120..insa din ce am vazut pe strada si in showroom, f sincer spun ca atunci cand o sa imi iau din nou land cruiser o sa optez pentru lc 100.
chiar daca nu este nou, si probabil o sa aiba ceva km la bord..ma declar un fan al acestei masini..si asa cum spui si u..e ultimul land cruiser autentic.asta cred si eu..si cred cu atat mai mult acum ca aud si de la tine aceeasi parere..in conditiile in care u ai si utilizat modelul nou