View Full Version : Aditiv Super Dura Lube
Gabriel
24-12-2006, 06:00 PM
Ce parere aveti, are rost sa folosesc acest aditiv la Toyota? La Dacie l-am folosit si vreau sa spun ca a meritat investitia. Acum nu stiu, folosesc doar ulei Mobil sintetic, recomandat de producator pe car mi-l pun baietii de la service.
Nu stiu ce sa zic.Eu l-am folosit pe patru masini(oltcit,cielo,opel vectra 1,6,ford sierra 2,3DGL) si am avut probleme timpurii cu motoarele.Produsul a fost cumparat personal din Anglia.Cred ca uleiul sintetic 5w-40 ,schimbat la 10-12000 Km.este cea mai buna solutie.
Legionaru'
29-01-2007, 10:37 PM
Dura Lube este pentru motoarele uzate sau care au peste 150.000 km si prezinta "batai" si alte simptome.
Cum zicea si colegul dinaitea mea, un ulei sintetic(Mobil1, de preferat) schimbat la 10.000 km asigura motoruluiviata lunga.
Predator
13-02-2007, 12:23 PM
NU pt Dura Lube! Acum exista uleiuri sintetice moderne care asigura o ungere foarte buna.
LittleM@n
16-02-2007, 09:47 PM
Nu stiu de Dura Lube, dar stiu ca uleiul Mobil 1 ce se gaseste pe la noi nu este original ci este ambalat pe la Timisoara din cate stiu.
Eu mi-am cumparat de curand, caci a trebuit sa-l schimb Mobil1 5W-30 FE (asta recomanda cartea) si nu am gasit decat la sticle de 1 litru. Am luat asa, iar knd a fost pus din cele 4 sticle, 2 erau cu un ulei foarte vascos, si doua cu unul foarte "lichidos". Cel casvos era mai gros decat Valvoline-ul 10W-40 pus in cealalta masina. Deci am devenit sceptic in privinta lui Mobil1.
Incercati Valvoine. Si NU Castrol.
Predator
16-02-2007, 09:53 PM
OffTopic: LittleM@n, de ce NU pentru Castrol?
Mobil1 e intr'adevar imbuteliat la noi... nu va'ti intrebat de ce toate magazinele de profil si supermarket-urile sant pline de bidoane Mobil1 :th_thumbsdownsmiley
LittleM@n
16-02-2007, 11:43 PM
Castrol nu este un ulei sinetic 100%, ci este derivat din cel mineral, rerafinat de cateva ori pana devine sintetic. Asta am aflat de la niste teste de laborator facute de niste canadieni, si s-a dovedit ca asa fabrica Castrolul uleiul sintetic, chiar daca ei nu spun nimic (nu de alta, ca presupun ca toti puneti ulei sintetic in masini :P)
Cel mai bun cica ar fi Amsoil. La americani, daca are cineva drum... ;)
Predator
19-02-2007, 02:14 PM
Tot putin OffTopic: eu stiam de Castrol si Aral ca fiind uleiuri bune si de incredere
LittleM@n
20-02-2007, 12:00 PM
Nu stiu ce sa zic, ca nu le-am incercat, dar o voi face pentru voi :P
Pana acum am pus Mobil1 5W-30 Super Fe, si consumul a crescut un picutz fata de cel anterior si se tureaza si mai greu de la 5000 la 6000 de la a 3-a incolo...adik ajung mult mai greu la 120 :P
Dar v-am zis ca nu cred k era chiar 5W-30 in toate sticlele alea :(
Eu am folosit cu incredere Mobil ESP formula si nu am avut treaba.
Si in afara de Duralube a mai aparut si Metabond... careva ceva ??
LittleM@n
20-02-2007, 07:47 PM
Si eu am vrut Mobil ESP, dar pretul m-a lasat rece...adik era 63RON sticla de 1l, iar SuperFE 30RON...deci mai mult decat dublu. Asa ca am ramas la cel mai ieftin dintre ele si inca ma intreb daca as fi avut un avantaj dublu daca luam dintr-ala.
Stiti cumva daca se vinde pe undeva la bidon mai mare de 1l? ca poate e mai ieftin asa.
Eu am folosit ESP la audi si nu a papat gram, spre deosebire de altii cu alte uleiuri. Si motorul de pe audi "l-am folosit" nu gluma. Cine se poate rabda cu 220 CP si tractiune integrala :blush: .
Mythos
23-03-2007, 04:11 PM
Salut eu am folosit pana acum doar Aral 5W 40 si nu am avut probleme (dar chiar daca aveam, nu puteam sa stiu daca a fost de la ulei sau, daca folosiam alt ulei care era diferenta si cum se poate masura?).
Intrebarea mea este cu totul alta, ce stiti despre uleiurile long life, am un unchi care de curand a devenit importator pentru Q8 (ulei din Kuwait reprelucrat in Suedia) si imi zice ca uleiul lui se schimba intre 60000 km si 100000Km in functie de tip, iar cand zic ca spune nu spune el ci scrie in specificatiile tehnice ale uleiului). Intrebarea: Ce stiti despre aceste uleiuri (am inteles ca sunt mai multi producatori de LongLife in europa) si cat de adevarate sunt specificatiile (Si cum ramane cu schimbatul la 10000km)
Vezi sa nu fie ulei pt tiruri sauautocare. la alea parca se face schimbul la intervale din astea.
La grupul VAG iar se foloseste ulei long life (dar nu si la noi, conditii vitrege), si se schimba intre 25.000 - 50.000 daca bine tin minte.
La Opel Vectra din 2002 incoace, la motor 2.0 DTI se schimba uleiul la 50,000 km cu garantie, dar nu stiu sigur sa fie long life, doar o banuiala.
In Ro, datorita combustibilului f prost, si a multor alte cauze, nu e recomandat sa schimbi long life la intervale asa mari ca si dincolo. Poti folosi long life, dar va trebui sa-l schimbi mai repede, cam pana-n 20.000 km, iar ca diferenta de pret e f mare.
Mythos
26-03-2007, 11:55 AM
Am restinut saftul tau si iti multumesc ptr el.
Uleiul e ptr auto mica ptr ca are un programel in care introduc marca, tipul motorului, si cilindreea iar el imi spune ce ulei sa folosesc.
Oricum cred ca ai dreptate in privinta combustibilului si mai bine ma las pagubas.