View Full Version : Filtru aer sport pe D-4D
C_R_Y
01-11-2007, 04:06 PM
Ma cam tenteaza sa-mi pun un filtru de aer sport.
Pentru cei ce se pricep, trebuie sa schimb carcasa sau se gasesc si filtre care se potrivesc pe actuala carcasa. Care sunt avantajele? Se pierde garantia? Care au cel mai bun raport pret/performanta ? De unde se pot achizitiona ?
Sunt diferite cele pentru diesel fata de cele pentru benzina ?
M-am gandit la asta din momentul cand am schimbat filtrul de aer la revizia de 15.000 si parca luasem alta masina, mergea mult mai bine.
C_R_Y
01-11-2007, 04:23 PM
LittleMan, n-ai nici o oferta pentru asa ceva ?
Predator
04-11-2007, 10:55 AM
Ai putea incepe sa'ti cauti modelul (panel filter) aici:
http://www.greenfilters.com/
Sau aici: http://www.knfilters.com/
Nu se pierde garantia. Mare lucru nu castigi la performanta sau sunet. Mai nimic. Castigi in schimb la filtrul propriu zis. Acesta se va schimba la un interval foarte mare sau niciodata. Au kit special de curatare. Sau daca nu te descurci cu pasta aia, cum am patit si eu:blush:, il bagi in masina de spalat.
Numai bine!
Eu am avut filtru sport :). Faza e in felul urmator... Daca debitmetrul este fixat pe cutie... nu poti sa faci mare lucru decat cu un kit scump sau inginerie romaneasca... Daca debitmetrul este pe conducta (chiar si langa cutie) ai multe variante. Un short ram de la simota sau injen ar fi prea belea :). Putere nu castigi, in schimb acceleratia devine mai sensibila, aerul fiind tras direct, fara conductele de dinainte de debitmetru. S-ar putea sa-ti dea putin cuplu (avand in vedere ca e diesel), dar prea putin. La diesel daca pui filtru sport iti afecteaza top speed-ul... s-ar putea sa nu-ti depaseasca 180-185km/h... Si garantia n-o pierzi daca pui un produs cu certificare TUV (majoritatea de firma au). Oricum la revizie poti sa pui filtrul vechi (doar ca sa fi mai sigur). Ah.. era sa uit :).. o sa-ti dea un sunet destul de frumusel. Cel putin la mine la benzina (pe mazda 2.0L aspirat) i-a schimbat sunetul total. Se auzea cand o calcam cum trage aer :)
Predator
04-11-2007, 11:20 AM
Filtru conic sau kit de admisie directa nu e recomandat la Diesel. Motivul: se buleste debitmetrul foarte rapid.
@Veve > de ce ar afecta filtrul conic viteza max la un Diesel turbo ? Ca nu inteleg. Te referi, dupa ce il "porti" o vreme si migreaza ulei pe debitmetru?
Filtru conic au multi pe diesel (cunosc personal) si n-au avut probleme nici ni 45.000km...
Cu viteza iti zic din ce-am mers in drum spre mare... la dus n-am depasit 180 iar la intoarcere cu filtrul normal s-a dus 195 (aceleasi persoane aceleasi bagaje). Si multi mi-au zis cum ca daca cuplul ii creste (chiar si cu putin) se afecteaza viteza maxima. Scade f putin consumul (fata de cel normal) cand esti cu ea maxim.
Predator
04-11-2007, 11:46 AM
Filtru conic au multi pe diesel (cunosc personal) si n-au avut probleme nici ni 45.000km...
As fi curios ce tip de diesel au domnii? Si daca au pus oloi pe filtru
1.7CDTI, 2.2DTI, etc. Opel, Ford, Renault. Nu stiu daca au pus ulei dar eu unul (la benzinara mea) il dadeam la fiecare 5000km cu solutia aia speciala (ca un ulei)
LittleM@n
04-11-2007, 09:12 PM
Nop, din pacate nu am gasit nimic pentru a ta...iti ramane daor varianta sa iti faci unul custom...iar daca te hotarasti si vrei un conic K&N, Green, Injen, etc, just tell me ;)