PDA

View Full Version : RAV4 - stiri, noutati

zef
25-12-2006, 03:10 AM
XT-R BOOSTS RAV4 STYLE

The RAV4, Europe's best-selling SUV, gains extra owner-appeal from 1 January with the introduction of the XT-R.

Taking the XT4 grade as its starting point, the XT-R adds dark-tinted rear privacy glass, scuff plates and metallic paint as a no cost option to the specification. At the same time, leather upholstery (standard on the XT4) is made optional, so owners can enjoy almost all the features of the XT4 model, plus the dedicated XT-R extras at a lower price. Without the leather option, there's a cost benefit of GBP1,140, while those who do choose leather are still in pocket by GBP140.

Other equipment highlights include dual-zone climate control, a cooled glovebox, electric sunroof, six-disc CD autochanger, electric heated and folding door mirrors, Toyota's Integrated Active Drive system and Hill-start Assist Control (HAC).

The XT-R is available with 2.0-litre VVT-i petrol or 2.2-litre D-4D 140 diesel power. A six-speed manual gearbox is standard, with MultiMode transmission an option with the petrol engine. Three paint finishes are offered: Tyrol Silver (metallic), Carbon Quartz (metallic) and Astral Black.

sursa: Toyota Press release - 14/12/2006

d-rive
26-12-2006, 09:24 PM
deci sa inteleg ca motorul diesel are acum 140 de cai in loc de 136.
stie cineva daca se importa in Romania si celalalt motor diesel de 177 de cai si daca nu se importa, de ce nu?

alex
26-12-2006, 09:36 PM
Asa se pare. Ca la varianta XT-R se vor adauga 5 CP in plus la D4-D-ul de pe RAV4. ( in prezent 135 CP ).
Varianta de 177 CP nu se comercializeaza in Romania cel putin in prezent. Ar umbla niste zvonuri ca datorita calitatii motorinei din Romania.

d-rive
26-12-2006, 09:50 PM
pai exista motorina "buna" si in Romania, exista motoare de 2.0 litri si peste 150~170 de cai si nu au probleme din cauza motorinei, nu vad de ce ar avea motoarele Toyota care au peste 2200cmc, deci rezerva e mare.
eu as vrea RAV 4 cu motorul de 177 de cai, din pacate... nu vad niciun posesor de RAV4 prin preajma care sa ne spuna mai multe pareri proprii.
Off-topic, in semnatura zici ca daca ai avea bani de BMW vreodata ti-ai lua 2 Toyote, eu nu stiu ce fel e Toyota ca abia intentionez sa imi iau dar despre BMW sa nu mai zici asta ca e alta mancare de peste :) Mai sunt cei de reno.ro care au ideea fixa in cap ca toti cei ce nu isi cumpara Renault dau bani prea multi ca fraierii pe orice masina, Renault oferind mult mai mult la aceeasi bani, basca ca la unii le si raman bani de o excursie... in Congo :) asa ca oricat de fan Toyota esti... BMW este BMW si da tonul in domeniul auto precum diapazonul in muzica ;)

alex
26-12-2006, 11:48 PM
:offtopic:
Eu stiu asta ca da tonul. Nu sustin contrariul.
Insa eu pur si simplu nu voi cumpara BMW niciodata. Pentru ca eu nu am nevoie de asa ceva. De aceea am scris asa in semnatura :D. Nu am scris asa pentru ca Toyota e mai tare ca BMW sau de genul asta ... Stiu ce e BMW, am condus BMW, in familie avem asa ceva si stiu ce inseamna.
Insa eu asta as face. Daca as avea sa zicem 30.000 pentru o serie 3, as lua o Corolla 2007 si ar mai ramane si de o Celica 1.8 VVTL-i second din Germania.
So no offence ! Sa nu ma intelegi gresit :D
Pentru mine BMW nu a fost ceva care sa ma dea pe spate la banii dati. Opinie personala, deci o pot pune in semnatura personala.
Toyota e masina de care te indragostesti de la zi la zi, ai sa vezi daca iti vei lua :D

d-rive
26-12-2006, 11:59 PM
ok, no problem, ti-ai sustinut corect punctul de vedere si iti inteleg prioritatile, e bine ca m-ai lamurit si nu am ramas cu ideea ca ai impresia ca BMW nu e mare lucru, asa e, nu te da pe spate la cat costa dar nici nu te lasa indiferent :)
On-topic, nu pricep de ce nu se aduce RAV4 cu 7 locuri, cu motor de 177 de cai ( la asta ti-ai exprimat deja parerea :) ) si mai sunt mai multe lucruri care nu le inteleg eu cu Toyota dar am trimis un e-mail la Toyota Ro si poate ma lamuresc dansii ;)

alex
27-12-2006, 12:03 AM
Daca ai nelamuriri cu care te putem ajuta si noi cu mare placere, poti posta.
Eu am un fost coleg cu un RAV4 de 2.0 benzina, daca vrei sa te pun in legatura pentru intrebari.
Din pacate mai multe de motorul de 177 CP in afara de acel zvon nu prea am auzit. Daca afli ceva de la Toyota Romania poate ne spui si noua aici.
Pe mine m-a macinat de exemplu de ce nu il aduc pe Avensis cum e in afara...

alex
01-01-2007, 07:53 PM
pai exista motorina "buna" si in Romania, exista motoare de 2.0 litri si peste 150~170 de cai si nu au probleme din cauza motorinei, nu vad de ce ar avea motoarele Toyota care au peste 2200cmc, deci rezerva e mare.
eu as vrea RAV 4 cu motorul de 177 de cai, din pacate... nu vad niciun posesor de RAV4 prin preajma care sa ne spuna mai multe pareri proprii.
Off-topic, in semnatura zici ca daca ai avea bani de BMW vreodata ti-ai lua 2 Toyote, eu nu stiu ce fel e Toyota ca abia intentionez sa imi iau dar despre BMW sa nu mai zici asta ca e alta mancare de peste :) Mai sunt cei de reno.ro care au ideea fixa in cap ca toti cei ce nu isi cumpara Renault dau bani prea multi ca fraierii pe orice masina, Renault oferind mult mai mult la aceeasi bani, basca ca la unii le si raman bani de o excursie... in Congo :) asa ca oricat de fan Toyota esti... BMW este BMW si da tonul in domeniul auto precum diapazonul in muzica ;)

Oricum in ultima vreme AUDI cam da diapazonul. Parere nu numai personala ci si a multor reviste de specialitate, si a multor oameni cu bani multi care au condus aceste masini.
AUDI A6 de exemplu da clasa lui Mercedes E Class si BMW Seria 5. Am fost si eu recent cu ocazia Sarbatorilor cu o astfel de masina full option.
Parerea nu este numai persoanala, se poate citi si in revistele de specialitate. Personal am fost cu BMW Seria 5 520i, Mercedes E Class E220 CDI si Audi A6 3.0 TDI.

Dar eu sunt de parere, exact cum este si proprietarul acestei masini cu care am avut placerea sa ma plimb si sa vorbesc, ca dai bani pe marca pe acele "inele". Il citez " Toyota a scos masini/motoare D4-D ( mentionez ca era un dieselar 3.0 TDI Quattro, cu Tiptronic, 233 CP!!! ) cu un pret/calitate extrem de competitiv la ora actuala". A se vedea D4-D 2.2 180 CP.

De-as avea vreodata acesti bani, nu voi uita sa fac un test inainte cu un Lexus IS!

Legionaru'
02-01-2007, 10:05 PM
Daca se poate IS 350!

tudor
30-01-2007, 06:32 PM
Intrati pe linkul asta: http://www.detnews.com/apps/pbcs.dll/article?AID=/20070103/AUTO03/701030327/1149/rss26
unde la un versus intre RAV si Mitsubishi, Rav-ul castiga detasat in privinta pretului/dotari/performante etc!

batranu
13-03-2007, 11:47 PM
;)

de la inceputul lunii sunt posesorul unui rav4 d-cat 177cp nou, achizitionat din germania, este o "bestie"... super dotata (navigatie,camera etc.etc.), nu am decat 1900 km. pe masura ce voi mai face km va voi tine la curent cu detalii de functionare. consumul pe traseul munchen - bucuresti a fost de 6,8 l la suta, mergand moderat.

Malina
03-04-2007, 02:18 PM
Sa o stapanesti sanatos. Si eu am una la fel. Dar nu te streseaza faptul ca nu are roata de rezerva?

tilea_a
07-11-2007, 12:52 PM
sapt viitoare imi ajunge un rav4 de 136 caluti :)
si eu am vrut sa imi cumpar cu 177 de CP,dar din cate am inteles cifra octanica ii prea mica la noi........ii acelasi motor de 2,2 si la 177 de cp dar au schimbat injectorul parca sau ceva de genu scuze nu-mi amintesc exact.......cei de la reprezentanta mi-au zis ca au o gramada de 177 cp in service ptr ca ii prea proasta motorina la noi........si li se strica injectorul sau ce au modificat asa ca nu are rost dupa 1-2 ani sa umblu cu ea prin service...............